Rămâi conectat

Sport

„Să ne bucurăm împreună” – mesajul primarului din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, după ce Volei Alba Blaj a obținut dreptul de a organiza faza finală a Ligii Campionilor

Publicat

în

Volei Alba Blaj a primit din partea CEV, dreptul de a găzdui Final Four-ul Ligii Campionilor, la volei feminin! Competiția va avea loc la București, în perioada 5-6 mai, iar campioana României este direct calificată în careul de ași al turneului! Iată mesajul transmis de Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiul Blaj, după această realizare mare a sportului românesc!

„Pe 1 martie 2018, Blajul a primit vestea că are onoarea să organizeze la Bucureşti turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin. Este o veste mare, care onorează atât mica noastră urbe, cât şi întreg sportul românesc. Tocmai de aceea, ca primar al Blajului, vă invit, pe toţi iubitorii sportului, să ne bucurăm împreună de unul dintre cele mai mari evenimente sportive organizate în România!  

Cred că bănuiţi cu toţii că în spatele unui astfel de anunţ stau ore de muncă, emoţii şi, peste toate, dorinţa de a reuşi, dar astăzi nu vreau să vorbesc despre asta, ci vreau să vă invit să sărbătorim împreună!

Într-o perioadă în care aparenţele arată că în ţara noastră nu se pot închega parteneriate durabile, nu se pot dezvolta proiecte de anvergură, Blajul s-a ambiţionat să demonstreze contrariul, faptul că România nu este cu nimic mai prejos decât altă ţară din Europa şi că atunci când se munceşte serios se poate reuşi.

Acest succes al Blajului, obţinut poate nu întâmplător în anul centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, vine să arate că speranţa nu a murit, că visele pot deveni realitate şi că, prin Blaj, povestea marilor performanţe ale sportului românesc merge mai departe.

 Trebuie spus că în realizarea acestei reuşite nu am fost singuri: Primăria Municipiului Bucureşti, Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sporturilor, Federaţia Română de Volei şi, ca întotdeauna, Consiliul Judeţean Alba au fost alături de noi şi au susţinut acest proiect, crezând în noi şi în ideea că şi în România se pot întâmpla lucruri memorabile!

Aş dori ca aceste sentimente frumoase să le împărtăşim cu toţii, pentru că nouă ardelenilor nu ne place să ne bucurăm singuri. De aceea, la Bucureşti, vă invit cu drag, pe toţi iubitorii voleiului din România, pentru a vedea cel mai mare spectacol al voleiului european.

 În 5 şi 6 mai 2018, în Sala Polivalentă din capitală, Blajul are onoarea să continue la cel mai înalt nivel visul european al marilor echipe din voleiul feminin românesc amintind aici pe Rapid, Dinamo, Metal Galaţi, Tomis Constanţa, Ştiinţa Bacău şi CSM Bucureşti, echipa care a adus trofeul Challenge Cup la Bucureşti.

Indiferent dacă echipa noastră va câştiga sau va pierde pe terenul de joc, în final rămânem cu sentimentul că deja am învins, pentru că am arătat Europei şi nouă înşine, că o comunitate mică de 20.000 de locuitori poate coagula o ţară întreagă, făcând-o să creadă într-un vis şi să participe la împlinirea lui!

De aceea, mulţumindu-vă tuturor acelora care aţi crezut în visul nostru, am încredere că în dimineaţa zilei de 7 mai 2018, când acordul Imnului Ligii Campionilor va fi incetat, iar mulţimile de suporteri, venite din toată Europa, vor fi plecate spre casă, vom fi mândri de ceea ce am realizat, vom fi mândri de România!

Până atunci, pentru noi, urmează o perioadă în care toţi cei implicaţi vor avea mult de muncă, pentru că acum nu mai este vorba doar despre Blaj sau Alba, este vorba despre România! Sunt convins însă că împeună vom reuşi, iar în final vă invit pe toţi iubitorii sportului din România să ne bucurăm împreună şi să luaţi parte la marele spectacol al Ligii Campionilor de la Bucureşti!”

Pentru celelalte 3 locuri din semifinale se vor lupta: Dinamo Kazan, VakifBank Istanbul, Imoco Conegliano, Gorgonzola Novara, Volero Zurich și Galatasarasy Istanbul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Confruntare cu liderul pentru CSU Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSU Alba Iulia vs. Gloria Bistrița-Năsăud în liga a treia

În etapa a patra din play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal CS Universitar din Alba Iulia va înfrunta liderul.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș.

Echipa universitară albaiuliană nu a acumulat niciun punct până acum în play-off și vine după o înfrângere în deplasare, 0-2 cu ACS Mediaș. În runda precedentă Gloria Bistrița-Năsăud a fost învinsă cu 3-1 în duelul extern cu Unirea Ungheni.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci la Zlatna pentru CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, meci la Zlatna în liga a treia de fotbal

CSM Unirea Alba Iulia are meci pe teren propriu în etapa a patra din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Partida cu Avântul Reghin se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Ambele combatante au obținut victorii în runda anterioară. CSM Unirea Alba Iulia, lider în play-out, s-a impus cu 2-1 la Cugir în fața echipei locale Metalurgistul. Avântul Reghin a câștigat cu 2-0 partida de acasă cu Industria Galda.

foto: Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

A doua deplasare consecutivă pentru Industria Galda în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda, a doua deplasare consecutivă

Industria Galda este înaintea celei de-a doua deplasări consecutive în liga a treia de fotbal.

Industria urmează să joace în play-out la Cluj-Napoca în compania formației locale Viitorul Cluj. Meciul este programat vineri, de la ora 17.00.

În runda precedentă Industria Galda a fost învinsă cu 2-0 la Reghin de echipa locală. Și Viitorul Cluj vine după o înfrângere în deplasare, 0-3 cu ACS Târgu Mureș.

foto: facebook Academia de Fotbal Viiitorul Cluj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba