Rămâi conectat

Sport

Roșia Montană Marathon: 21-23 iunie, un eveniment sportiv, ecologic și socio-cultural

Publicat

în

Între 21-23 iunie 2019 se va desfășura în mijlocul Roșiei, locație deja pe lista de propuneri pentru Patrimoniul UNESCO, a VII-a ediție a unei întâlniri cu totul speciale care îmbină sportul, spiritualitatea, natura și cultura. Pe lângă alergarea pe frumoasele cărări ale locului, oferim participanților și alte activități care să le confere o experiență de neuitat, de regăsire a sinelui.

Iubitorilor de alergare montană le oferim trei probe – Maraton, Semimaraton și Cursa de 10 km. Fiecare dintre ei se va putea bucura pe traseu de unele dintre cele mai frumoase peisaje din Munții Apuseni – Piatra Corbului, Masivul Cârnic, Tăul Mare, Valea Cornei, Detunata Golașă, etc.Prin acest eveniment dorim să promovăm și proiectul Drepturilor Naturii în România, prin care Natura să fie recunoscută ca o ființă vie cu drepturi juridice. Am ales Roșia Montană ca loc de desfășurare al maratonului deoarece o considerăm locul de renaștere a conștiinței ecologice din România. Prin alergare și prin turul monumentelor naturale de aici, oamenii pur și simplu se regăsesc, înțeleg faptul că doar atunci când suntem conectați la natură ne simțim cu adevărat împliniți. Nu putem atinge o stare de pace interioară atâta timp cât nu trăim în armonie cu Natura.Maratonul este și o punte de legătură între proiectele locale și cei care vin aici. ,,Cercetași Roșia Montană”, ,,Made in Roșia Montană” și ,,Adoptă o casă” sunt trei proiecte sociale extrem de interesante în care participanții se pot implica sau pe care le pot susține. Pachamama oferă o parte din taxa de participare la concurs grupului cercetașilor pentru ca acesta să se poată dezvolta.
De asemenea, deținătorii de pensiuni se bucură de foarte mulți turiști cu ocazia acestui eveniment.Acest eveniment oferă participanților și momente artistice deosebite. Pe de o parte, avem ca invitați copiii Ansamblului Popular din Bucium, care ne vor încânta prin dansurile și cântecele populare specifice Munților Apuseni. Pe de altă parte, vom organiza și un concert de muzică folk, în anii precedenți având ca artiști inivitați pe Florin Ștefan Band și Magda Pușkaș, trupa Blue Velvet.

În cea de-a doua zi organizăm și tururi de mină prin care turiștii pot vizita Galeriile Romane, cele mai lungi galerii din Europa. Acestea au fost pe lista tentativă a UNESCO, însă guvernul României a cerut in 2018 să fie scoase , fiind o premieră istorică

Participați la un tur al Monumentelor Naturale din Roșia Montană alături de Călin Caproș, vice-președinte al Asociației Alburnus Maior, care vă va povesti pe parcursul drumeției lucruri fascinante despre trecutul Roșiei.

Traseele curselor cuprind întreaga suprafaţă a Roșiei Montane, localitate aflată în inima Munților Apuseni, concurenții, cât și pasionații de istoria României, putând admira cadrul natural deosebit din această zonă și patrimoniul arhitectural vechi de secole, datorat oamenilor locului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Care sunt adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF

Publicat

în

Adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF: Care sunt

Reprezentantele județului Alba în competițiile juvenile U19 și U17 organizate de Federația Română de Fotbal și-au aflat adversarele din etapa eliminatorie a optimilor de finală. 

CSM Unirea Alba Iulia U19 va juca pe teren propriu cu LPS Satu Mare. Meciul este programat duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

LPS Sebeș U17 va juca în deplasare cu SCM Zalău. Meciul este programat de asemenea duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe Stadionul „Municipal” din Zalău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European

Publicat

în

Locul 4 la Campionatul European pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi

O nouă performanță internațională obținută de șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Șah-dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen (Germania), reunind la start un număr de 71 de participanți din 20 de țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut locul 4 la general, dobândind și titlul de Maestru Internațional.

Echipa României a fost compusă din Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În următoarea perioadă Mihnea Costachi va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de Șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura în luna iulie la Jurmala (Letonia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Calificare la turneul final pentru cadetele de la Volei Alba Blaj

Publicat

în

Cadetele de la Volei Alba Blaj, calificare la turneul final

În primul an de existență a echipei, Volei Alba Blaj U17 reușește să-și îndeplinească obiectivul: calificarea la turneul final, între primele 6 echipe de cadete din țară.

În turneul semifinal pe care l-a găzduit în „Alba Blaj Arena”, Volei Alba Blaj U17 a câștigat în minimum de seturi toate partidele, cu Bravol Brașov, HV Junior Iași și CSV Craiova.

Componența Volei Alba Blaj U17, în ordinea numerelor de pe tricouri: 1. Amira Săbăduș (libero), 2. Anastasia Gruiescu, 4. Anastasia Fekete (libero și căpitan), 5. Larisa Rusu, 6. Lara Ștefănescu, 7. Denisa Coman, 8. Claudia Bocăniciu, 9. Antonia Oltean, 10. Simina Spătăcean, 11. Iulia Mărginean, 12. Mara Mihu, 13. Daria Ocenic, 14. Ana Pop, 20 Brianna Barna. Antrenor: Aleksandar Milović.

Efectivul este format din jucătoare localnice, excepțiile numindu-se Daria Ocenic (Sibiu) și Claudia Bocăniciu (Alba Iulia).

sursa: facebook Volei Alba Blaj, Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba