Românii vor fi numărați în 2021: În Alba, potrivit ultimului recensământ, peste 342 de mii de persoane. Cine se auto-recenzează primește o zi liber

Adăugat la Știri

Românii vor fi numărați în 2021. Cine se auto-recenzează primește o zi liberă. În Alba, potrivit ultimului recensământ, peste 342 de mii de persoane.

Proiectul de lege privind recensământul din 2021 a intrat în dezbatere publică. Noul recensământ al populaţiei şi locuinţelor ar urma să se desfăşoare pe perioada de cateva luni de zile. Potrivit proiectului, cetăţenii români îşi vor putea completa online formularele de recenzare, urmând ca cei care nu au făcut acest lucru să fie recenzaţi după modelul clasic, prin interviuri faţă în faţă. Conform proiectului „persoanele salariate care se auto-recenzează prin intermediul Internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode”. Recensământul este obligatoriu iar refuzul de a participa la recensământ se sancţionează cu amendă contravenţională, cuprinsa intre 1.000 si 5 mii de lei. Programele informatice pentru autorecenzarea online vor fi realizate de Institutul Naţional de Statistică şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Recenzarea populatiei si locuintelor se va desfasura, etapizat în perioada iulie-noiembrie 2021.

Potrivit ultimului recensamant, în 20 octombrie 2011 populaţia stabilă a judeţului Alba era de 342.376, cu 40.371 mai puţin faţă de situaţia existentă la recensământul din anul 2002. Populaţia stabilă a celei mai mari localităţi din judeţ – municipiul Alba Iulia, este de 63.536 persoane.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii