Romanii își plătesc cu greu factura lunară de utilități

Adăugat la Știri

factura_curentPeste 42% din populaţia României este încadrată în capitolul sărăcie energetică şi are probleme cu plata la factura de utilităţi, a declarat Emil Calotă, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

‘Un consum de 100 de kWh pe lună pe gospodărie reprezintă un consum care clar ne arată nivelul de dezvoltare economico – socială pe care o avem în mediul rural. El a arătat că, din punctul de vedere al consumului final de energie reflectat în factura la utilităţi, România în acest moment are o structură atipică, pentru că, de trei ani, principalul sector consumator de energie, sub toate formele, energie electrică, gaz natural, energie termică, produse petroliere şi derivate, nu mai este industria, ci a devenit sectorul rezidenţial.

Citește și Facturile se pot plăti prin Poştă, contra cost

Cu alte cuvinte, populaţia României, 49% în mediul rural, 51% în mediul urban, este principalul consumator de energie din România, a susţinut vicepreşedintele ANRE. Oficialul ANRE a mai spus că România are în prezent cea mai redusă valoare a consumului de energie primară din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, asta pentru că românii încearcă să reducă costul în factura la utilităţi.

Sursa:news.ournet.ro și capital.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii