România, printre cele mai prietenoase țări pentru străini

Adăugat la Știri

oameni-fericitiStrăinii cred că România este o țară unde te poți adapta rapid. Un studiu realizat de Expat Insider, care centralizează datele oferite de expați din peste 60 de țări, arată că România este printre cele mai prietenoase țări pentru străini.

Potrivit Expat Insider 2016, la care au participat peste 14.000 de oameni din 191 de țări, străinii au avut experiențe frumoase în România. Străinii care vin să muncească în România își fac ușor noi prieteni. Țara noastră ocupă locul 15 în această ierarhie. Un expat se adaptează fără probleme în România. Țara noastră e pe locul 7 în lume la acest capitol. România stă bine și la costurile de trai, fiind pe poziția a 13-a. În topul țărilor străine unde este cel mai bine să lucrezi, România ocupă locul 24, peste Ungaria, SUA sau Belgia.

Citește și Tinerii, ajutați să își aleagă facultatea : Pe un portal online vor fi disponibile în timp real studii care vor arăta ce specializări sunt vânate pe piaţa muncii

În ceea ce privește calitatea vieții, România se clasează abia pe locul 48, între Rusia și China. Potrivit expaților, calitatea serviciilor medicale din România este printre cele mai slabe din lume. Doar Nigeria, Tanzania, Mozambicul, Egiptul, Indonezia, Kazahstanul și Uganda stau mai rău la acest capitol. Potrivit Expat Destinations 2016, România devine o țară tot mai atractivă pentru muncitorii străini, ajungând pe locul 16 în top, după ce anul trecut era pe poziția a 27-a.

Sursa:greatnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii