România, prima într-un top european al accidentelor la locul de muncă

Adăugat la Știri

siguranta muncaZiua mondială a siguranței și sănătății la locul de muncă se marchează în aprilie. Biroul Internațional al Muncii lansează anual o carte de prezentare a situației actuale din domeniul securității muncii, în care sunt puse în evidență progresele tehnice, dar și riscurile noi care apar în procesul muncii, evoluția și tendințele de pe piața muncii.

Romania are cea mai mare rata a accidentelor de munca fatale din Uniunea Europeana, de 3 ori peste media UE, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate joi de Biroul european de statistica Eurostat.

Potrivit sursei citate, in anul 2014, Romania a inregistrat o rata de 7,1 accidente de munca fatale, la 100.000 de lucratori. Romania este urmata in clasamentul negru al ratelor de accidente fatale de munca de Letonia (6), Lituania (5,6), Bulgaria (5,4).

Cele mai scazute rate de accidente fatale au fost inregistrate in Olanda (1 accident fatal la suta de mii de lucratori), Grecia (1,2), Finlanda (1,2 – in anul 2013), Germania (1,4), Suedia (1,5), Marea Britanie (1,6).

Media Uniunii Europene a fost de 2,3 accidente la suta de mii de lucratori, in anul 2014, potrivit acelorasi date. Accidentele fatale de munca sunt considerate cele care au condus la moartea victimei intr-o perioada de cel mult 1 an de la intamplare.

Sursa: startupcafe.ro

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii