Rezultate Evaluare Națională: 4 elevi ai unor școli din Alba Iulia au obținut note de 10

Adăugat la Știri

S-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a. Acestea sunt disponibile la centrele de evaluare sau pe evaluare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse până la ora 20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

În  județul Alba, 4 elevi au obtinut nota finala 10. Aceștia sunt: Avram Paula Cristina, de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Hățiș Bogdan Andrei, Popescu Raul Cătălin, ambii de la Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia și Stan Ana Antonia de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, rata de promovabilitate în județul Alba este de 79,57%.

Absolvenții de clasa a 8 -a au susținut Evaluarea Națională în perioada 19 – 22 iunie.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 144.890 de candidaţi, dintre care 144.740 din seria curentă şi 150 din seria anterioară, iar examenul a fost organizat în 4.164 de centre.

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finală fiind cea după contestaţie.

Sursa: portalinvatamant.ro,  digi24

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii