Rezultate bune pentru sportivii militari albaiulieni

Adăugat la Știri

IMG_1796Pentru echipa de pantatlon – băieţi a  Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” vacanţa aceasta a debutat cu obţinerea locului I la faza zonală şi cu calificărea la etapa naţională, de la Iaşi, în perioada 5-7 mai a.c.

Desfășurată la Arad, în perioada 14-15 aprilie a.c, faza zonală a competiției sportive de pentatlon a presupus întreceri sportice specifice atât la fete, cât şi la băieţi. Echipa masculină a fost formată din elevii Andrei Dascălu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, antrenată de către domnul profesor Sorin Secăreanu.

Pentatlonul este o competiție relativ nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, o competiție care presupune o bună pregătire fizică la diferite probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic școlar din ultimii ani. ,,Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iași din 2013.

Este o victorie valoroasă, obținută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoții, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este a doua participare la această competiţie şi a echipei de fete, după cea de anul trecut. Prin prestația avută, fetele au reuşit să ocupe locul III, fiind remarcate de către publicul spectator și echipele participante.

Valoarea echipei de fete a fost dată de Irina Gherheş, Oana Revnic, Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean şi Bianca Pop.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii