Candidații se vor putea înscrie la examen începând de astăzi, până pe 28 octombrie, la sediile Direcțiilor de Sănătate Publică județene.
Subiectele examenului de rezidențiat vor fi unice la nivel național, în funcție de unul dintre cele trei domenii studiate (medicină generală, medicină dentară, farmacie), iar clasificarea pe loc și pe post va fi, de asemenea, unică la nivel național. Ideea unui examen cu clasificare națională este, în acest fel, cel mai potrivit răspuns la nevoile de acoperire cu personal medical înalt calificat din sistemul de sănătate, consideră autoritățile, potrivit avocatnet.ro.

În plus, ministerul a anunțat și introducerea unor specialități noi pentru această sesiune de examen: cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, onco-hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică.

În ceea ce privește tematica și bibliografia, au fost aduse modificări pentru domeniul medicină. În schimb, pentru domeniul medicină dentară și domeniul farmacie, tematica și bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea din toamna anului trecut, potrivit avocatnet.ro.