Revin ploile, lapovița și ninsoarea: Prognoza meteo pentru următoarele zile

Adăugat la Știri

Vremea se schimbă de marţi, când temperatura va înregistra o scădere faţă de intervalul anterior, mai accentuat nord-estul tării. Maximele se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei si 17…18 grade în Lunca Dunării, iar minimele vor fi cuprinse între 0 si 10 grade. Temporar vor fi ploi slabe sau burnită, local în vest, sud-vest si centru si izolat în rest. În Carpatii Orientali, mai ales la altitudini mari, pe arii restrânse vor fi si precipitatii sub formă de lapovită si ninsoare.

Miercuri, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a tării. Pe arii restrânse în sud-vestul teritoriului si cu totul izolat în sud si centru vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla în general slab, exceptând regiunile din sud si sud-est, unde va sufla moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 si 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 si 8 grade.

 Joi, în regiunile intracarpatice valorile termice diurne vor fi în crestere fată de ziua precedentă, astfel că vremea va deveni caldă, în timp ce în restul teritoriului va fi apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în sudul tării, unde pe arii restrânse, trecător, va ploua slab sau va burnita. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 6 si 15 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 si 8 grade. Mai ales în zonele joase din nord-vest si centru, dimineata si noaptea va fi ceată.

Citește și Semnificația codurilor de culori pentru orice atenționare meteo : Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Vineri, vremea se va mentine mai caldă decât în mod obisnuit în regiunile intracarpatice si apropiată de regimul termic normal în restul teritoriului. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a tării si va ploua slab local în sud si sud-est si izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 si 13 grade, iar cele minime între -1 si 8 grade. Dimineata si noaptea, în zonele joase, îndeosebi din nord-vest si centru va fi ceață.

Prognoza sambata-luni.  Regimul termic va fi caracterizat, în general, de valori peste normele climatologice. Vor fi precipitatii în majoritatea regiunilor, cu precădere în a doua parte a intervalului.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii