Rețea perfectă pentru acest sfârșit de săptămână: tort cu pere

Adăugat la Știri

tort-de-pereSâmbăta este ziua perfectă pentru a face ceva bun la cuptor. Rețeta perfectă pentru acest sfârșit de săptămână este cea a unul tort de pere.

Ingrediente:

    3 oua

    8 pere

    120 g unt

    120 ml lapte

    150 g zahar

    250 g faina

    1 plic zahar vanilat

    1 1/2 lingurite cu praf de copt

    scortisoara

    1/2 lingurita cu sare

    200 g ciocolata

Mod de preparare:

Curăţă perele de coajă şi scobeşte miezul. Topeş¬te, pe foc mic, jumătate din cantitatea de ciocolată în 3-4 linguri cu lapte. Pune apă într-o cratiţă mare, zahăr, scorţişoară şi câteva picături de esenţă de vanilie şi lasă-le să dea în undă. Adaugă perele, lasă-le să dea în 2-3 clocote, apoi scoate-le pe un platou.

Bate spumă untul cu zahărul, adaugă ouăle unul câte unul şi freacă bine, până se omogenizează. Adaugă ciocolata topită şi laptele, alternând cu făina amestecată cu praful de copt. Nu uita de sare! Pune hârtie de copt în forma de tort şi toarnă jumătate din aluat.

Aşază jumătăţile de pară, din nou cremă şi iarăşi pere. Dă la cuptorul încălzit până ce scobitoarea introdusă în mijloc iese curată (cam 40 de minute). Lasă să se răcească puţin, apoi toarnă restul de ciocolată, topită cu o lingură cu unt, şi dă la rece 20 de minute înainte de a servi.

Sursa: restaurantedelux.ro

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii