Reprezentanţii statului în acţionariatul companiilor de stat nu vor mai fi plătiţi suplimentar pentru această activitate

Adăugat la Știri

consiliu administratieReprezentanții statului în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) companiilor în care statul deţine o participaţie majoritară nu vor mai fi remuneraţi, activitatea acestora urmând să fie considerată sarcină de serviciu şi să se facă cu titlu gratuit, potrivit unui proiect de act normativ adoptat recent de Guvern.

Activitatea acționarilor în AGA operatorilor economici la care statul deține direct sau indirect o participație majoritară va fi considerată în curând sarcină de serviciu pentru angajații acționarului și nu va mai fi remunerată.

Măsura este inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului  ce a fost adoptat miercuri de Executiv. Asta înseamnă că, pentru a intra în vigoare, documentul mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

Citește și Salarii de mii de euro. Managerii unor companii ale statului sunt printre cei mai bine plătiţi angajaţi din România

Conform prevederilor încă în vigoare, din septembrie 2013 companiile pot acorda membrilor AGA remunerații de până la 25% din indemnizația fixă lunară a directorilor generali sau directorilor, pe ședință și pentru mai mult de o ședință într-o lună. Totuşi, de îndată ce noile prevederi se vor aplica, reprezentanţii statului în AGA companiilor cu capital de stat nu îşi vor mai rotunji veniturile cu ajutorul banilor proveniţi din ocuparea unei astfel de funcţii, activitatea lor urmând să fie strict sarcină de serviciu, fără a mai fi plătită suplimentar, iar societăţile la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari vor avea o influență pozitivă asupra economiei naționale și implicit vor reprezenta un vector de redresare economică și echilibrare a bugetului de stat.

Sursa:avocatnet.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii