Repartizarea computerizată la liceu se va desfășura pe 9 iulie

Adăugat la Știri

Examenele de evaluare naționale s-au sfârșit, iar părinții și elevii au aflat deja rezultatele. Pe baza mediilor obținute, un sistem informatic va stabili liceul unde copiii își vor petrece următorii patru ani, evident, și pe baza opțiunilor selectate în fișele electronice. Datele calendaristice trebuie însă respectate cu sfințenie, întrucât completarea formularelor nu mai poate fi făcută ulterior, iar elevii ghinioniști vor ajunge în coada listelor.

Astfel, elevii și părinții trebuie să se așeze în fața calculatorului între 29 iunie – 3 iulie 2018, perioada prevăzută pentru completarea fișelor de înscriere în sistem. Acestea trebuie completate cu mare atenție, pentru că modificările ulterioare datei de 4 iulie nu vor mai fi permise. Mai departe, serverele Ministerului Educației trebuie să-și facă treaba iar candidații urmează să scape de moții pe 9 iulie 2018, când va avea loc afișarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat.

Prima etapă de admitere la liceu 2018

29 iunie – 3 iulie 2018 Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către părinți și elevi, asistați de diriginți. Absolvenții de gimnaziu care doresc să participe la admitere în alt județ vor completă fișele de înscriere.

29 iunie – 3 iulie 2018 Introducerea datelor din fișele de înscriere în baza de date computerizată

30 iunie – 4 iulie 2018 Candidații și părinții vor verifică fișele editate de calculator și vor corectă eventualele greșeli din baza de date.

4 iulie 2018 Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean / al municipiului București.

5 iulie 2018 Centrele de admitere județene / al municipiului București vor transmite Centrului Național de Admitere baza de date.

6 iulie 2018 Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

9 iulie 2018 Afișarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat. Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate

10 – 13 iulie 2018 Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații.

13 iulie 2018 Liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urmă neînscrierii candidaților admiși în această etapă.

16 – 18 iulie 2018 Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapă de repartizare computerizată

Citește și Perle la Evaluarea Națională 2018. Elevii nu și-au dorit să lase pagina goală, așa că au umplut-o cu perle

A doua etapă de admitere în liceu 2018

18 iulie 2018 Afișarea situației locurilor libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba modernă sau maternă .

3 septembrie 2018 Candidații se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limba modernă sau maternă.

4 – 5 septembrie 2018 Desfășurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba modernă sau maternă

3 – 6 septembrie 2018 Absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care și -au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare își vor trimite cererile de înscriere.

7 septembrie 2018 Vor fi repartizați absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară , care nu s-au înscris în termen sau care și -au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

7 septembrie 2018 Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Admiterea la învățământul seral și cu frecvență redusă

2 iulie 2018 Anunțarea calendarului admiterii la învățământ seral sau cu frecvența redusă pentru candidații din seriile anterioare, care împlinesc vârstă de 18 ani până la dată începerii cursurilor anului școlar 2018 – 2019.

10 –13 iulie 2018 Înscrierea la învățământul seral sau cu frecvența redusă a candidaților din seriile anterioare, care împlinesc vârstă de 18 ani până la dată începerii cursurilor anului școlar 2018 – 2019.

16 –18 iulie 2018 Repartizarea candidaților pe locurile de la învățământul seral sau cu frecvența redusă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii