Reguli de urmat pentru o vacanță reușită la mare

Adăugat la Știri

Vine vara  si cu siguranta, plajele de pe litoralul romanesc, bulgaresc sau de ce nu, grecesc si spaniol, ne asteapta incantate. O vacanta reusita la mare implica o serie de reguli insa. Nu de putine ori s-a intamplat sa sufariti cateva zile de la arsuri sau sa stati perioade bune din vacante in casa din cauza vremii. Iata, asadar, ce reguli ar trebui sa urmezati pentru a avea vacanta perfecta:

Ia-ti cu tine toate cremele de protectie din lume. Daca vrei sa te bronzezi trebuie sa o faci sanatos si natural.  In ceea ce priveste partea de naturalete, soarele este cea mai naturala solutie posibila. Daca vine vorba despre sanatate insa, lucrurile se complica. Ultravioletele nu sunt intotdeauna prietenoase si s-ar putea sa te alegi cu arsuri sau chiar cu boli grave. Din fericire ai sute de creme din care poti alege si pe care le poti introduce in arsenalul pentru mare.

Fa-ti un plan de rezerva. Chiar daca iubesti sa faci plaja, incearca sa iti faci un plan de rezerva pentru situatiile in care afara ploua. Oricare ar fi destinatia ta, vei gasi obiective turistice pe care sa le vizitezi cu deplina incredere.

Fa-ti un buget zilnic pe care sa nu il depasesti. Daca nu esti o persoana extrem de bogata si nu ai buget nelimitat, incearca sa iti imparti banii de vacanta la numarul de zile pe care le ai la dispozitie. Incearca sa nu depasesti suma propusa zilnic si vei avea o bucurie mare in ultima zi, atunci cand iti vei putea lua aproape tot ce iti doresti si vei avea inclusiv banuti cu care sa te intorci acasa.

Nu iti cumpara haine! Vacantele la mare nu sunt vacante pentru cumparaturi. Nu te lasa ispitita de tentatie pentru a-ti cumpara haine, deoarece poti gasi haine la fel de frumoase si la tine acasa. Invata sa investesti mult mai multi bani in experiente !

Cumpara suveniruri, in schimb! In ultima zi incearca sa cumperi suveniruri. Cei de acasa se vor bucura pentru orice lucru, indiferent cat de marunt este.

Alege restaurantul in functie de preferintele locuitorilor destinatiei tale

Majoritatea dintre noi ne alegem restaurantele in care mancam in functie de recenziile facute de prieteni sau gasite pe internet. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cele mai bune alegeri. Este indicat sa iti alegi localul in functie de cati clienti are. Daca treci pe langa un restaurant aglomerat ai foarte mari sanse sa ai parte de o masa delicioasa.

 

Sursa: mamasisotie.ro

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii