Rămâi conectat

Administrație

Registrul de transparență european, în dezbatere publică

Publicat

în

Instituțiile europene ar putea fi obligate să publice date privind toate contactele pe care le au cu grupurile de interese. Citește mai mult pe radiounirea.ro

Un proiect de modificare a legislației în acest sens se află în dezbatere publică. Instituțiile vizate de aceste modificări sunt Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. Iar organizațiile vizate sunt grupurile de lobby care încearcă să influențeze activitatea instituțiilor europene. Potrivit prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, Comisia vrea ca funcționarii europeni să fie obligați să trecă într-un Registru al transparenței date despre persoanele cu care se întâlnesc precum și motivele respectivelor întâlniri.

Pentru a asigura succesul acestei propuneri, Comisia Europeană speră să primească cât mai multe contribuții din partea cetățenilor și a părților interesate din întreaga Europă referitoare la funcționarea sistemului actual și modul în care acesta ar trebui să evolueze. Actualul sistem este gestionat în comun de Parlamentul European și de Comisie, însă nu este obligatoriu și nu privește Consiliul. Reformele interne ale Comisiei au generat deja o creștere accentuată a numărului de înregistrări în Registrul de transparență: la 1 martie, acest număr era de peste 9000, în comparație cu 7000 la 31 octombrie 2014.

În conformitate cu normele prevăzute în metodele de lucru ale Comisiei Juncker, comisarii nu se vor mai întâlni cu reprezentanți ai organizațiilor care nu sunt înscrise în Registrul de transparență. De asemenea, toate întâlnirile dintre reprezentanții grupurilor de interese și comisari, cabinetele acestora și directorii generali din cadrul Comisiei trebuie să fie făcute publice în termen de două săptămâni după ce au avut loc. În primul său an de mandat, Comisia Juncker a publicat informații cu privire la peste 6000 de întâlniri (aproximativ 5500 pentru comisari și cabinete și 600 pentru directorii generali). Modificările preconizate în ceea ce privește Registrul transparenței fac parte dintr-un angajament mai amplu de a reforma procesul de elaborare a politicilor europene. În Agenda sa pentru o mai bună reglementare, prezentată în mai 2015, Comisia s-a angajat în direcția unei deschideri a procesului său de elaborare a politicilor pentru a favoriza examinarea de către public a inițiativelor sale și a-i permite acestuia să își aducă contribuția.

Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Acțiuni de ecologizare la Cugir: Când vor avea loc

Publicat

în

La Cugir, acțiuni de ecologizare

În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” –  Curățenia de Primăvară 2024, Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș.
Prima acțiune va avea loc joi 18 aprilie în zona Pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion „Parc”.
A doua acțiune de ecologizare se va desfășura sâmbătă 20 aprilie, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 9.00, având ca loc de întâlnire Poliția Locală Cugir.
Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrări pe strada Barbu Lăutaru din Teiuș

Publicat

în

Teiuș: Lucrări pe strada Barbu Lăutaru

Pe strada Barbu Lăutaru (Pieței) din Teiuș se lucrează de zor la pavajul trotuarului, pe partea stângă spre podul de la piață, rezultând astfel un spațiu generos și o sigurantă necesară, mult asteptată, au anunțat reprezentanții Primăriei Teiuș. 
În paralel, la piața agroalimentară se înlocuiește acoperișul din policarbonat, afectat de intemperii și trecerea timpului.
Montarea polistirenului expandat este aproape gata la școala primară, se fixează plăcile cu dibluri de plastic, urmând apoi celelalte etape ale lucrării.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba