Rămâi conectat

Social-Economic

Registrul cu banii personali ai salariaţilor , declarat la autoritatea fiscală

Publicat

în

Evaziunea fiscală va fi micşorată prin introducerea registrului de bani personali, susţine ANAF. Află de pe www.radiounirea.ro ce presupune acest registru, unde va trebui declarat şi în cât timp.

In Monitorul oficial din 30 aprilie 2015, a fost publicat ordinul Ministrului Finantelor privind aprobarea Registrului cu banii personali ai salariatilor ce deservesc unitatile cu case de marcat fiscale. Se instituie si obligatia notificarii autoritatii fiscale in termen de 5 zile lucratoare de la aparitia acestui ordin, adica pana la finele saptamanii urmatoare. Documentul instituie modelul Registrului de bani personali ce trebuie tinut de catre persoanele ce efectueaza vanzari de bunuri/prestari de servicii direct catre populatie, utilizand case de marcat fiscale. Urgenta deriva din faptul ca in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii prezentului ordin, respectiv pana vineri 08 mai 2015, trebuie notificata autoritatea fiscala prin care se anunta infiintarea Registrului cu banii personali ai salariatilor si numarul de pagini al acestuia. Vezi in atasament cum va arata Registrul.

Ce trebuie sa stiti cu privire la Registru:
• Registrul se prezinta sub forma unui caiet cu pagini A4, ce trebuie numerotat crescator, pe ultima fila semnand administratorul sau inlocuitorul de drept al acestuia.
• In Registrul banilor personali, se completeaza zilnic la inceputul programului de lucru, de catre salariatii operatorului economic, „aferenti unitatii de vanzare a bunurilor/prestare a serviciilor”. Intelegem asadar ca nu toti salariatii unei societati vor completa aceste sume in Registrul de bani, ci numai cei din incinta locatiei de vanzare sau cei arondati acestei locatii de vanzare.

Sa analizam cateva aspecte privind acest REGISTRU, ce nu sunt neaparat detaliate de acest ordin, dupa cum urmeaza:
a) Registrul in sine nu se inregistreaza la ANAF, insa in termen de 5 zile lucratoare de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, trebuie depusa o notificare privind inregistrarea acestui Registru, prin care se precizeaza numarul de pagini al acestuia;

b) nu exista un model pentru notificarea autoritatii fiscale, astfel ca anexat acestui material, cabinetul nostru va propune un model de notificare;

c) este permisa folosirea unui singur Registru pentru o unitate de vanzare/prestare de servicii;

d) la terminarea unui Registru, ar trebui reluata aceeasi procedura de notificare la ANAF in termen de 5 zile lucratoare de la data terminarii Registrului vechi si infiintarii noului Registru;

e) Registrul nu are un regim fiscal special, prin urmare cea mai eficienta metoda de infiintare a acestuia este achizitia unuia din comert, cu cat mai multe file;

f) ordinul analizat astazi introduce si rubricatia coloanelor din Registru, ce poate fi intocmita prin liniere;

g) operatorul economic raspunde de integritatea Registrului si mai ales de obligatia ca personalul din unitatea de vanzare sa completeze banii personali in acest Registru la inceperea programului;

h) completarea in Registru trebuie sa se faca fara spatii libere, fara stersaturi sau modificari;

i) operatorii economici trebuie sa faca instructajele necesare pentru ca salariatii sa inteleaga ce li se cere, respectiv trebuie sa li se precizeze in fisele de post aceste noi obligatii privind respectarea reglementarilor pentru utilizarea caselor de marcat fiscale.

De cand este aplicabil acest Registru?
Din punctul nostru de vedere, Registrul trebuie utilizat din data de 30 aprilie 2015, data publicarii in Monitorul oficial, insa contraventiile pentru nerespectarea acestei obligatii se vor aplica doar pentru fapte constatate dupa data de 08 mai 2015.

Acest termen deriva din prevederile art. VIII din OUG nr. 8/2015 privind modificarea reglementarilor aplicabile caselor de marcat fiscale, publicata in Monitorul oficial din data de 28 aprilie 2015.

Mai amintim si faptul ca ordinul nu precizeaza modul in care se va depune notificarea, astfel apreciem ca aceasta poate fi depusa:
– direct la registratura ANAF, probabil cea mai sigura metoda;
– prin posta, cu confirmare de primire

Sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba