Reduceri de 75% pentru elevi la toate evenimentele culturale

Adăugat la Educație și Cultură, Știri
Elevii din invatamantul preuniversitar au acum reduceri de cel putin 75% la muzee, expozitii si manifestari culturale organizate de institutii publice. Legea 71/2018, pentru modificarea articolului 84 din Legea educatiei nationale – nr.1/2011, impune institutiilor sa isi modifice tarifele de acces pentru elevi si a intrat in vigoare la finalul lunii martie.
Institutiile culturale au obligatia sa puna in aplicare legea si sa ofere elevilor bilete cu trei sferturi mai ieftine decat cele la pret intreg, sau cu 25% mai ieftine decat in trecut, daca ofereau deja o reducere de 50 de procente. Astfel, pentru un spectacol la care biletul de intrare costa 20 de lei, elevii vor plati doar 5 lei, sau chiar mai putin, in functie de decizia institutiei respective.
Atentie! Copiii trebuie sa prezinte carnetul de elev pentru a beneficia de reducere.
Citește și Elevii pot beneficia de reduceri mai mari la transportul în comun
Textul de lege s-a modificat astfel:
La articolul 84 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, alineatele (1) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
Art. 84.
(1) Elevii din invatamantul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local in comun, de suprafata, naval si subteran, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

(4) Elevii beneficiaza de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de opera, de film si la alte manifestari culturale si sportive organizate de institutii publice.”
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.
Sursa:portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii