Răzvan Popa, la Unirea FM: Zero lei alocați Primăriei Galda de Jos de către autoritățile județene. Putem completa bugetul local doar prin accesare de fonduri europene

Adăugat la Administrație, Știri

Peste 260 de milioane de lei, necesari pentru funcționarea primăriilor din Alba, în acest an, au fost alocați de către Consiliul Județean Alba unităților administrativ-teritoriale din județ. Este vorba despre 60.604 mii lei, reprezentând cota de 17,5% din impozitul pe venit și suma de 202.516 mii lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Sumele ce revin fiecărei primării din județ au fost calculate de Finanțele Publice în baza unei formule de calcul și doar repartizate prin intermediul Consiliului Județean Alba, sume propuse din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pe anul 2019, sume propuse din cota de 17,5% din impozitul pe venit, pe anul 2019. Cei mai multi ani au fost alocați pentru Zlatna și Ocna Mureș, puțin peste 6 milioane 800 de mii de lei, respectiv aproape 6 milioane 200 de mii de lei. Pentru municipiul Alba Iulia au fost repartizați 4 milioane și jumătate de lei. Singura primărie care nu primește niciun ban este cea din Galda de Jos, cu 0 lei alocați. La Galda, bugetul va putea fi completat doar prin accesare de fonduri europene, a declarat la Unirea FM reprezentantul primăriei Galda de Jos, Răzvan Popa.

S-a repartizat acea sumă care este la aprobarea Consiliului Județean, pentru toate localitățile din județ. La Galda de Jos, la toate capitolele care țin de acestă hotărâre, nu s-a repartizat nimic. Aici sunt întotdeauna discuții. Sigur, trebuie să fim solidari și înțelegători și cu celelalte comune care au venituri mai mici sau care trăiesc cumva dependent de ceea ce pot primi. Probabil situația lor așa este, de nu pot să aibă investitori care să le asigure veniturile proprii. La Galda, trebuie să mergem și în acest an pe ideea că putem completa bugetul local doar prin accesare de fonduri europene, ceea ce vom încerca să facem în continuare.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii