Protestele funcționarilor publici : 22 noiembrie, grevă japoneză

Adăugat la Știri

grevaFuncţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică au decis să protesteze marţi, 22 noiembrie, în faţa instituţiilor publice. Ei vor fi în grevă japoneză fiind pregătiți pentru declanșarea conflictului de muncă dacă nu le sunt îndeplinite cererile. 

Funcționarii sunt nemulțumiți de faptul că nu au beneficiat de nicio creştere salarială pe parcursul anului 2016, informează un comunicat al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

„Angajaţii administraţiei publice – funcţionari publici şi personal contractual – vor demonstra marţi, 22 noiembrie 2016, deoarece nu au beneficiat de nicio creştere salarială pe parcursul anului 2016. Demonstraţiile sunt: împotriva angajatorilor direcţi care nu s-au implicat în creşterea salarială sau care nu au aplicat corect dispoziţiile OUG 43/2016, aceştia mulţumindu-se cu exploatarea resursei umane; împotriva Guvernului care, contrar celor declarate, a dus o politică neunitară de creştere salarială, singurii beneficiari ai creşterilor salariale fiind sănătatea şi învăţământul; împotriva Parlamentului, care a ignorat în totalitate salarizarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual, categorie de personal care asigură buna funcţionare a statului de drept”, se spune în comunicatul remis săptămâna trecută.

Sindicatul precizează că, în contextul actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale de către sindicate, funcţionarii publici şi personalul contractual din Administraţia Publică au decis să protesteze în faţa instituţiilor publice, potrivit dcnews.ro.

Citește și Registrul Ajutoarelor de Stat va ușura munca în administrație și va reduce riscul de erori pentru companii

Membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici – funcţionari publici şi personal contractual din administraţia publică locală şi centrală – se solidarizează cu demonstranţii şi protestează alături de ei prin grevă japoneză, purtând o banderolă albă. Sindicatele din Administraţie au anunţat la sfârşitul lunii trecute că au anulat generală programată pentru 31 octombrie pentru că nu au strâns numărul necesar de semnături, conform unui comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii