Protest la finanțe: Angajații sunt nemulțumiti de actualul proiect al legii salarizării

Adăugat la Știri

Salariaţii din Finanţe au decis să organizeze o serie de mişcări de protest,  pregătind chiar şi o Grevă Generală. Ei sunt nemulţumiţi de actualul Proiect al  „Legii salarizării unice” care le anulează o serie de sporuri, diminuându-le totodată salariile.

Astfel, angajații din Finanțe au oprit lucrul pentru a protesta. În capitală, la Alba Iulia, dar și în județele Olt, Argeș, Prahova, Satu-Mare, Mehedinți, Neamț, Covasna, Ialomița se protestează în fața instituțiilor. Protestatarii spun că salariile vor scădea de la 10 la 30% în perioada următoare și sunt nemulțumiți de acest lucru, mai ales că în ultima perioadă volumul de muncă a crescut. Cei din finanțe sunt nemulțumiți și de proiectul impozitului pe gospodărie.

Citește și Angajările și promovările în Ministerul de Finanțe şi instituţiile subordonate, suspendate

De asemenea, protestatarii avertizează că greva are o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce ar putea duce la „blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.

Într–un comunicat de presă, liderii sindicali susţin că au încercat să prevină o astfel de manifestare, aducând în nenumărate rânduri la cunoştinţa conducerii Ministerului de Finanțe şi ANAF starea de nemulţumire din rândul salariaţilor.

Și angajații din sistemul vamal din țara noastră s-au solidarizat angajaților din Ministerul Finanțelor, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii