O propunere fiscală pentru revigorarea vânzărilor sau o tentativă de șantaj la Guvernul României? Ce credeţi despre propunerea celor de la Dacia? Aflaţi mai multe despre acest subiect pe radiounirea.ro.

Dacia face o propunere fiscală, de această dată, după ce luna trecută amenința că își mută producția de la Mioveni, dacă nu se face o autostradă de la Pitești la Sibiu. Producătorul de mașini propune TVA zero pentru achiziţia de maşini noi, ca să creasca vânzările.

În prezent, piața auto din România este invadată de mașini second-hand. La fiecare patru maşini cumpărate de români, doar una este nouă. Nici Programul Rabla sau Prima Maşină nu ajută prea mult la revigorarea vânzărilor.

Scutirea de TVA pentru vânzările de maşini noi ar fi un ajutor nu numai pentru cumpărători, ci şi pentru buget, deşi iniţial în visteria statului ar intra mai puţini bani. Cu aceste argumente a mers Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, la oficialii Ministerului de Finanţe. Autorităţile au fost însă reticente.

„Propune-ți, domnule, să vinzi 50.000 de mașini noi, fără TVA. Înseamnă niște locuri de muncă stabile, care înseamnă taxe, impozite, o serie de alte contribuții”, spune Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia.

sursa: activenews.ro