Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 va invită la un nou spectacol, astăzi, al treisprezecelea prezentat în acest an

Adăugat la Știri

skepsis-muzeu21Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 va invita la un nou spectacol, al treisprezecelea prezentat in acest an. In spiritual acestui numar controversat, va propunem sa pasim de aceasta data pe taramul absurdului si umorului negru cu skepsis.

Vineri, 21.10.2016, ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia (unul din partenerii de traditie ai proiectului), compania de teatru Skepsis va invita la spectacolul In largul marii, dupa Slawomir Mrozek – cunoscut dramaturg si prozator polonez, autor de povestiri satirice si de piese de teatru cu tematica filosofica, politica si psihologica. Un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice. Asa cum se intampla deseori in viata, situatiile critice sunt cele care ne determina sa ne aratam caracterul. Sub presiune, suntem inventivi, gasim resurse ascunse, cautam cu disperare o cale de a ne salva. Teatrul lui Mrozek este unul al absurdului, in spatele limbajului aparent ilogic se nasc in mintea spectatorului intrebari care sondeaza adancul fiintei, raporturile cu noi insine si cu societatea in care traim. Cateva personaje, o situatie care declanseaza o criza si care preseaza spre luarea unei decizii vitale. Ce este individul? Ce este libertatea? Ce este puterea? In ce masura ne putem pastra umanitatea atunci cand viata ne este amenintata?…Iata cateva din intrebarile la care vom cauta raspuns…In largul marii, cu Razvan Cociobea; Vasile Dinga; Viorel Cioflica; Vinicius Moldovan; Bogdan Berar.

Dincolo de absurd si umorul istet, cu skepsis, spectacolul provoaca spre o intalnire emotionala avand si o pronuntata tenta de critica sociala si scene mai dure care pot avea un impact emotional puternic, asadar recomandam participarea minorilor sub 14 ani doar cu acordul parintilor.

Biletele, 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari) se pot gasi la Secretariatul Casei de Cultura a Studentilor Alba Iulia, incepand de miercuri, 19.10.2016 – fondurile obtinute astfel vor fi investite in reeditarea proiectului pentru anul urmator.

Spectacolul este realizat in cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016. Proiectul este desfasurat in perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret, bazandu-se pe motivarea acestuia de a se implica in diversificarea ofertei cultural-artistice a orasului si de a participa la viata sa socioculturala. Prin acest proiect compania de teatru Skepsis pregateste si ofera publicului albaiulian o serie de spectacole de divertisment si teatru.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii