Proiectul ”Cultura și specificul școlii”, la finalul ediției a treia

Adăugat la Știri

Şcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba au derulat în lunile ianuarie – mai ale acestui an proiectul  „Cultura şi specificul şcolii”.

Obiectivul general al proiectului a fost cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte.

Obiectivele specifice pe care ni le-am propus au fost promovarea şcolilor din judeţul Alba; îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte; stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat a fost reprezentat de elevii claselor P-VIII  şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba.

Proiectul s-a desfășurat sub forma unui un concurs  pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, cu două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică, dar și sub forma unui simpozion pentru cadrele didactice  cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.

Citește și ”Călători prin Europa”: Elevii din Ciugud au marcat 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Ca și în anul școlar precedent, și la această a treia ediție am constatat că intenția noastră de promovare a școlilor din județul Alba a atras atenția și unor cadre didactice din afara județului, interesate fiind de imaginea școlilor din care fac parte. Astfel, pe lângă profesori și învățători din județul nostru, au mai participat și dascăli din municipiul București, dar și din județele Vâlcea, Olt, Maramureș, Buzău, Iași, Vrancea, Cluj, Constanța, Suceava, Bacău, Dolj,  și Bacău, în total 59 de cadre didactice.

În ceea ce privește concursul ”Lumea din școala mea”, destinat elevilor, ne-am bucurat de participarea a 78 de elevi la secțiunea de creație artistico-plastică și 54 de elevi la secțiunea de creație literară.

Lucrările cadrelor didactice vor fi publicate în revista simpozionului, iar unele dintre lucrările elevilor vor alcătui cărticica ”Lumea școlii mele”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii