Rămâi conectat

Social-Economic

Proiect de lege pentru românii cu credite în franci elveţieni

Publicat

în

Află mai multe, de pe radiounirea.ro, despre proiectul de lege pentru românii cu credite în franci elveţieni.

Conversia creditelor în moneda naţională cu o reducere de cel puţin 25%: Asta vor românii care au credite în franci elveţieni. Mai mult, ei cer statului să garanteze pentru ei cu trei miliarde de lei. Sunt principalele revendicări ale persoanelor cu astfl de credite, după ce ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, le-a cerut o nouă formă a proiectului de lege privind conversia împrumuturilor.
Proiectul de lege pentru conversia creditelor imobiliare din valută în lei, iniţiat pe vremea când ministru al Finanţelor era Darius Vâlcov, prevede un discount de 15% şi un plafon de garantare din partea statului de 1 miliard de lei. Însă, după întâlnirea de săptămâna trecută cu actualul ministru, Eugen Teodorovici, debitorii propun modificări ale respectivului proiect. Printre altele, cer un discount din partea băncilor de 25% din valoarea în lei după conversia împrumutului, garantarea de către stat cu trei miliarde de lei şi aplicarea reducerii pentru atât pentru creditele imobiliare, cât şi pentru cele ipotecare sau de nevoi personale.
„Am cerut să se aplice şi creditelor care au externalizate nu doar celor care au rămas în portofoliile băncilor având în vedere că nu e nicio vină a consumatorului. S-a făcut fătă acceptul şi în unele cazuri fără notificarea consumatorilor”, a afirmat Alin Iacob, Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare.

Citește și Controale la băncile care au acordat credite în franci elveţieni

Dacă ministrul Teodorovici va fi de acord cu modificările, proiectul va fi trimis la Banca Naţională, apoi la bănci, iar mai apoi, va intra in dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Peste 70.000 de români au credite în franci elveţieni, iar după ce cursul francului a sărit pragul de 4 lei la începutul anului, ratele lunare li s-au dublat sau chiar triplat. Nici cei cu împrumuturi în euro nu o duc mai bine.
Dacă în 2005 un euro era 3,62 lei, în prezent e cotat la 4,47 lei.
Potrivit ministrului Finanţelor Publice, proiectul de lege privind conversia creditelor va ajunge în Parlament la toamnă.

Sursa:realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Ecologizare pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia

Publicat

în

Alba Iulia: Ecologizare pe malul râului Ampoi

Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare pe malul râului Ampoi, activitate la care au luat parte elevii claselor a X-a B și F de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, alături de profesoarele diriginte Emilia Ioniță și Anca Hațegan.

După ce au strâns gunoaiele, elevii au urmărit și proiecții de filme documentare cu temă ecologică și au prezentat referate și proiecte pe această temă.

„În urma experienței minunate în natură, în care ne-am implicat în ecologizare alături de doamna dirigintă și colegii noștri, am realizat cât de importantă este natura pentru noi. Așadar, am decis să prezentăm un proiect captivant despre importanța protejării mediului și a respectului pentru natură. Sper că am reușit să inspirăm pe cât mai mulți să acționeze pentru un mediu mai curat și sănătos!”, au spus eleva caporal Ionela Gălușcă și eleva fruntaș Maria Hagiu.

Tot săptămâna aceasta, elevii clasei a IX-a A, alături de profesoara dirigintă Simona Mureșan, au ales să își ambienteze sala de clasă și au plantat mușcate. Jardinierele cu flori au fost așezate apoi la geamuri pentru ca spațiul în care elevii își desfășoară activitatea educativă să ofere culoare, armonie și energie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Pregătiri pentru Ziua Rozelor la Aiud

Publicat

în

La Aiud, pregătiri pentru Ziua Rozelor

Marți 16 aprilie a avut loc o întâlnire de lucru a executivului local din Aiud cu reprezentanții Consiliului Județean Alba și ai Asociației Amicii Rozelor pentru organizarea celei de-a 21-a ediții a ceea ce organizatorii numesc cel mai colorat eveniment al județului Alba.
„Evenimentul Ziua Rozelor a crescut de la an la an, ajungând la utima ediție la câteva mii de participanți. Și pentru ediția din acest an pregătim o mulțime de surprize.
În curând vom anunța data desfășurării evenimentului”, au anunțat reprezentanții Primăriei Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Cursanți ai unui program postuniversitar în vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba

Publicat

în

Vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba a unor cursanți ai unui program postuniversitar

Un grup de cursanți ai programului postuniversitar ,,Probleme actuale ale securității naționale” din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, coordonați de Col. conf.univ.dr. Alexandru Stoica, au făcut o vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba.
În cadrul întâlnirii, prefectul Nicolae Albu le-a prezentat aspectele relevante din evoluția economico-socială a județului și misiunea Instituției Prefectului în societate.
De asemenea, au fost prezentate și elemente legate de istoria și tradițiile județului care să le ofere cursanților o perspectivă mai amplă asupra contextului județean. La întâlnirea de la sediul instituției au mai fost prezenți subprefecții Andrei Vincze și Sandu Heler, secretarul general al Prefecturii – Nelu Fleșer și șefii de servicii.
După vizita la Instituția Prefectului, cursanții au avut oportunitatea să exploreze Sala Unirii, un loc simbolic pentru istoria României și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituție cu importantă tradiție militară și educațională.
Această experiență le-a oferit cursanților oportunitatea de a cunoaște mai bine județul Alba și instituțiile ce-și desfășoară activitatea aici.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba