Programul „Primul salariu” va fi lansat până la sfârşitul lunii iunie

Adăugat la Știri

Exodul tinerilor absolvenți de facultate peste hotare din cauza salariului foarte mic pe care-l primesc la angajare dă de gândit celor care fac legi în România. Absolvenții de facultate și școli profesionale ar putea primi salarii mai mari.

Astfel, Executivul va subvenționa 50% din cheltuielile angajatorilor pe o perioadă de 3 ani de zile, cu condiția ca aceștia să ofere tinerilor angajați un salariu minim de 2.500 de lei brut pentru o perioadă de minim 5 ani, în carul unui program intitulat ”Primul salariu”. Nici cei care vor absolvi doar liceul sau o școală de meserii nu au fost uitați. Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat și cei de școli de meserii ar putea avea la angajare o leafă cuprinsă între 1.500 și 2.000 de lei, tot pentru o perioadă de 5 ani, scrie romaniatv.net.

Citește și Târgul liceelor și meseriilor, pe 19 mai, la Alba Iulia

Programul ”Primul salariu” ar urma să încurajeze inserţia tinerilor pe piaţa muncii şi va avea ca beneficiari 40.000 de absolvenți anual. Durata programului ”Primul salariu” va fi de patru ani. Programul va fi lansat până la finele lunii viitoare, spun aleșii.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii