Rămâi conectat

Eveniment

Programul Congresului Spiritualității Românești

Publicat

în

Cea de-a XVIII-a ediție a Congresului Spiritualității Românești va avea loc la Alba Iulia, în perioada 1-3 decembrie, organizată de Consiliul Județean Alba.

Programul Congresului Spiritualității Românești :

Luni, 1 Decembrie

– orele 9.00 – Alba Iulia, participarea delegaților la Serbările Marii Uniri și Ziua Națională a României.

– orele 12.00 – 14.00 – Alba Iulia – Zlatna: Inaugurarea traseului Mocănița.

– orele 14.00 – Bucerdea Grânoasă – Dezvelirea monumentului dedicat sopranei Anastasia Dicescu, artistă născută în Basarabia.

 

Marți, 2 decembrie

– orele 10.00 – DESCHIDEREA LUCRĂRILOR ÎN PLEN Casa de Cultură a Studenților – cu dezbaterea generală: ANIVERSAREA CENTENARULUI MARII UNIRI. ACȚIUNILE ETAPEI 2015-2018, HOTĂRÂ-TOARE PENTRU CELEBRAREA ÎMPLINIRII A 100 DE ANI DE LA ÎNFĂPTUIREA UNITĂȚII DE NEAM.

-orele 12.30 – expoziție de artă și carte Sala oghinzilor, Sala mică a Casei Studenților – Alba Iulia

orele 13.30 dezvelirea bustului poetului Ioan Alexandru – Aleea Scriitorilor, Alba Iulia

– orele 17.00 – DESFĂȘURAREA LUCRĂRILOR ÎN SECȚIUNI:

  1. NEAMUL TRACO-DACO-GET ȘI DESTINUL SĂU ISTORIC – Sala Ampelum din Zlatna.
  2. VODĂ CONSTANTIN BRÂNCOVEANU BASARAB ȘI DIMITRIE CANTEMIR. MARTIRI ȘI CĂRTURARI. Sala mică a Casei Studenților – Alba Iulia.

III. MIHAI EMINESCU – EROU NAȚIONAL. Fapte dovedite cu prilejul împlinirii a 125 de ani de nemurire (15 iunie 2014) și 165 de la nașterea (15 ianuarie 2015) „acestui Luceafăr”, cum îl numea Simion Bărnuțiu. Sala mică din Zlatna.

  1. SLUJITORI AI ROMÂNITĂȚII – PERSONALITĂȚI COMTEMPORANE LA VÂRSTA SENECTUȚII ACTIVE ÎN PROMOVAREA INTERESELOR ȘI VALORILOR NEAMULUI Sala mare a Casei Studenților – Alba Iulia.

 – Zlatna – Dezvelirea Plăcii Memoriale pe clădirea Primăriei recent renovată.

 Miercuri, 3 decembrie

– orele 9.00 – Continuarea lucrărilor pe secțiuni la Alba Iulia și Zlatna.

– orele 11.00 – Plecarea de la Alba Iulia la Zlatna.

– orele 12.30 – DESFĂȘURAREA LUCRĂRILOR ÎN PLEN – Zlatna.

  • Discutarea și adoptarea documnetelor: Rezoluția CongresuluiACȚIUNI ALE ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI PENTRU PREGĂTIREA ȘI DESFĂȘURAREA CENTENARULUI UNIRII 2018, Apelul și Declarația.
  • Decernarea Trofeului și medaliilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Concurs de încondeiat ouă la Aiud: Cine a participat

Publicat

în

La Aiud, concurs de încondeiat ouă

Timp de două zile, Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” a organizat ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Au participat elevi de clasa a 2-a de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, îndrumați de profesoara Antoanela Budai, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, îndrumați de profesoara Laura Man, și Școala Gimnazială „Axente Sever”, îndrumați de profesoara Felicia Munteanu

Participanții au dat dovadă de talent și creativitate în arta încondeierii ouălor de Paște, fiecare ou reflectând frumusețea și simbolistica sărbătorilor pascale. Până în 24 aprilie, cei interesați sunt invitați la sediul bibliotecii să admire lucrările celor mici și chiar să desemneze oul preferat. Emoțiile celor mici vor fi prelungite până la premiere.

Încondeierea ouălor de Paște este un obicei străvechi în tradiția românească, acestea fiind o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, reprezentând un element de cultură specific românească, subliniază reprezentanții Primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Acțiune de ecologizare în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Publicat

în

În Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, acțiune de ecologizare

Elevii claselor a IX-a A, D și E de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, însoțiți de locotenentul Cătălin Bobar și profesorii diriginți Simona Mureșan și Dan Anca, au desfăşurat o acţiune de ecologizare în Cimitirul Eroilor din municipiul Alba Iulia.

Activitatea a fost inițiată în cadrul programului „Săptămâna verde”, program care se desfășoară în colegiul militar în perioada 15-19 aprilie. Acțiunea a avut ca scop nu doar responsabilizarea elevilor față de protejarea mediului înconjurător, ci și dezvoltarea respectului față de eroi și sacrificiul acestora.

„Începutul programului Săptămâna verde a adus în sufletele noastre recunoștința și aprecierea valorilor patriotice, dar și a spiritului camaraderesc. Pornind de la premisa „să ne cinstim istoria și eroii”, am participat plini de entuziasm în activitatea de ecologizare din Cimitirul Eroilor, iar demersul nostru s-a concretizat prin strângerea unei cantități mari de vegetație uscată și în același timp prin dobândirea unei noi experiențe ca urmare a înțelegerii impactului uman asupra mediului”, au mărturisit elevii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

O nouă conferință organizată de ASCOR Alba Iulia în Postul Sfintelor Paști

Publicat

în

În Postul Sfintelor Paști, o nouă conferință organizată de ASCOR Alba Iulia

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia organizează, ca în fiecare an, o serie de conferințe duhovnicești.

Cea de-a treia întâlnire din acest post se va desfășura joi 18 aprilie, avându-i ca invitați speciali pe părintele arhimandrit Iustin Miron și părintele ieromonah Pantelimon Șușnea, care vor rosti teologilor albaiulieni meditația intitulată „Psalmii – dialog cu Dumnezeu”.

Arhimandritul Iustin Miron este viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” de la Oașa, fiind o prezență îmbucurătoare pentru numeroșii tineri care participă, an de an, în taberele desfășurate la acest așezământ monahal din Eparhia Alba Iuliei. De asemenea, părintele ieromonah Pantelimon Șușnea este, în prezent, viețuitor al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud, fiind recunoscut pentru talentul pe care l-a pus în slujba pictării icoanelor și fotografiei, ca absolvent de „Belle Arte”.

Întâlnirea duhovnicească de joi se va desfășura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și va debuta la ora 18.00.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba