Rămâi conectat

Educație și Cultură

Programele educative din UE „nu sunt întotdeauna în acord cu piaţa muncii”

Publicat

în

Programele educative din Uniunea Europeană respectă obiectivele stabilite la nivel comunitar, dar nu sunt întotdeauna în acord cu piaţa muncii, spune Curtea de Conturi Europeană într-un raport dat joi publicităţii. Citește mai mult pe radiounirea.ro

Investirea în educaţie este esenţială pentru îmbunătăţirea productivităţii mucii, a dezvoltării profesionale şi a creşterii economice.

Şomajul este una dintre provocările cele mai mari cu care s-a confruntat Uniunea Europeană în ultimii ani, iar rata acestuia în rândul persoanelor cu nivel înalt de educaţie este de trei ori mai mică decât în rândul celor fără studii.

Din acest motiv, Fondul Social European a contribuit cu aproape 34 de miliarde de euro la sprijinirea măsurilor în domeniul educaţiei, în perioada 2007-2013 şi se intenţionează să se mai aloce încă 27 de miliarde de euro între 2014 şi 2020.

Curtea de Conturi Europeană a evaluat dacă obiectivele în materie de educaţie ale Uniunii Europene au fost luate în considerare în mod adecvat în programele operaţionale şi în proiectele aferente implementate înainte de 2013, precum şi la conceperea programelor operaţionale din viitor.

Curtea a ajuns la concluzia că, în general, s-a ţinut cont de aceste obiective, dar s-au constatat unele deficienţe legate de monitorizare. În plus, performanţa proiectelor nu a putut fi întotdeauna demonstrată din cauza lipsei de obiective cuantificate şi de indicatori specifici.

În opinia auditorilor, în următorii patru ani, trebuie făcute unele îmbunătăţiri, iar ei au făcut unele recomandări Comisiei Europene în acest sens. În primul rând, ar trebui mai bine stabilite valori de referinţă şi valori ţintă în cadrul fiecărei priorităţi de investiţii.

Apoi, statele membre trebuie să se asigure că proiectele selectate ating obiectivele în materie de educaţie ale Uniunii Europene şi că au fost bine stabiliţi indicatorii de rezultat, pe baza cărora se pot demonstra efectele reale ale proiectului asupra participanţilor.

Şi nu în ultimul rând, comisia şi statele membre ar trebui să direcţioneze mai bine finanţarea disponibilă în cadrul programelor operaţionale către măsurile menite să consolideze legătura dintre educaţie şi ocuparea forţei de muncă şi ar trebui să se asigure că rezultatele sunt monitorizate în mod corespunzător.

Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Târgul Ofertelor Educaționale în Alba: Când va avea loc

Publicat

în

În Alba, Târgul Ofertelor Educaționale

În Piața Cetății din Alba Iulia se va desfășura, în 16 și 17 mai, o nouă ediție a Târgului Ofertelor Educaționale.  

Este un eveniment de promovare a meseriilor dedicat elevilor din ciclul gimnazial cu scopul orientării școlare.

Vor participa licee tehnologice cu oferta de școlarizare și operatori economici din județul Alba care susțin învățământul profesional și dual.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Concursuri ale cercurilor tehnico-aplicative de elevi din Alba: Când vor avea loc

Publicat

în

În Alba, concursuri ale cercurilor tehnico-aplicative de elevi

Etapa judeţeană a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi – „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” – se va desfăşura, anul acesta, în data de 10 mai, în municipiul Alba Iulia.
Concursul „Prietenii Pompierilor” va reuni la start echipaje formate din 9 membri şi o rezervă (băieţi/fete sau mixte). Componenții echipajelor vor avea vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani
Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” va reuni la start echipaje formate din 3 membri şi o rezervă (băieţi/fete sau mixte). Componenții echipajelor vor avea vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani şi între 15 și 18 ani.
Fiecare echipaj va fi însoţit de un professor coordonator.
Cele două concursuri sunt oeganizate de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie pentru o elevă a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

Performanță deosebită reușită de o elevă de la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir: Mara Roman a reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Chimie.

Mara Roman este elevă în clasa a X-a.

„Cu bucurie anunțăm încă o calificare la Națională la una dintre cele mai dificile discipline: chimia. Concursul adresat liceelor tehnologice, vocaționale, câștigat și în 2024 și de un reprezentant al școlii noastre ne aduce speranță și certitudinea că ceea ce facem aici la Lăzărescu, nu facem în zadar!”, au transmis reprezentanții colegiului cugirean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba