Producţia industrială va creşte, în acest an, cu 5% : Sectorul care va creşte cel mai mult este cel al producţiei de ţigarete

Adăugat la Știri

tigariProducţia industrială a României va creşte, în acest an, cu 5% faţă de anul precedent, în serie brută, potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză.

Sectorul industrial care va creşte cel mai mult în acest an şi în următorii, este cel al producţiei de ţigarete. În serie brută producţia aferentă sectoru lui „fabricarea produselor din tutun” va consemna o creştere de 18%, în acest an, faţă de 2015. Pe locul doi în clasamentul creşterii producţiei stă hardeware-ul. Sectorul „fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice” va consemna o creştere în serie brută a producţiei de 8,4% în 2016 faţă de anul precedent.

Citește și Se schimbă conţinutul ţigărilor şi aspectul pachetelor

Pe locul trei în clasament stau, la egalitate, fabricarea echipamentelor electrice, şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier. Urmează producţia de mobilă iar pe locul cinci în clasamentul sectoarelor industriale cu cea mai mare creştere a producţiei stă alcoolul.

Sursa.economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii