Producătorii de polistiren vor să fie incluși în programul „Casa Verde”

Adăugat la Știri

case verziProducătorii de polistiren se simt discriminați de programul Casa Verde și au cerut ca și materialul pe care îl vând să fie introdus pe lista celor pentru care statul oferă subvenții.

Actualul proiect al programului Casa Verde se concentrează pe folosirea unor materiale ecologice de izolare a locuinţelor, precum cânepa, lâna, pluta, perlitul, vata bazaltică sau celuloză. Polistirenul nu se numără printre ele, însă producătorii spun că şi acest material are un impact benefic asupra mediului, deoarece reduce consumul de energie. Firmele au primit promisiunea de la autorităţi că nemulţumirile lor vor fi luate în calcul în redactarea formei finale a legii.

Citește și Case ecologice din bambus

Programul integral are 198 de milioane de lei. Dintre aceştia 93 de milioane sunt pentru programul clasic, deci pentru acest sistem de înlocuire a sistemelor de încălzire şi 45 de milioane pentru partea de materiale de construcţie ecologice”, a explicat ministrul Mediului.Banii vor ajunge pentru 10.000 de beneficiari, estimează autorităţile. Programul Casa Verde se reia după cinci ani de întrerupere.

Sursa.digi24.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii