Rămâi conectat

Știri

Producătorii de carne de porc pot depune la APIA, de astăzi, cereri de solicitare a ajutorului acordat pentru depozitarea privată a cărnii de porc.

Publicat

în

Producătorii de carne de porc pot depune la APIA, din 4 ianuarie 2016, cereri de solicitare a ajutorului acordat pentru depozitarea privată a cărnii de porc. Citește pe radiounirea.ro care sunt condiţiile şi ce sume vor primi.

carne-porc-3Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în data de 14 decembrie 2015 a fost adoptat de către Comisia Europeană Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2334 de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc și de stabilire în avans a cuantumului ajutorului. Regulamentul stabilește tipurile de produse eligibile, perioadele de depozitare, garanțiile aferente cererilor de sprijin, precum și cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs. Condițiile generale de derulare a măsurilor de depozitare privată sunt stabilite prin Reg. (CE) NR. 826/2008 din 20 august 2008.

Perioada de stocare, conform Regulamentelor Comunitare, poate fi de 90, 120 sau 150 de zile. Cantitatea minimă la care se referă o ofertă/cerere este de 10 tone în cazul produsului dezosat şi 15 tone în cazul produsului cu os.

Produsele eligibile (prevăzute în anexa la Reg. (UE) nr. 2334/2015) trebuie să provină de la porci crescuţi în UE în ultimele două luni şi sacrificaţi în abatoare agreate de UE pentru punerea pe piaţa comunitară, în maximum 10 zile înaintea datei de introducere în stoc.

Iată sumele forfetare de sprijin stabilite prin Reg.(UE) nr. 2334/2015:

Categoria 1 (Semicarcase fără picioarele anterioare, coadă, rinichi, diafragmă şi măduva spinării, Carcase întregi de animale cu o greutate de până la 20 kg): 90 zile – 274 euro/tonă, 120 zile – 291 euro/tonă, 150 zile – 307 euro/tonă;
Categoria 2 (Spete, Părţi anterioare, Spinări, cu sau fără ceafă, sau numai ceafă separată, spinări): 90 zile – 304 euro/tonă, 120 zile – 318 euro/tonă, 150 zile – 332 euro/tonă;
Categoria 3 (Picioare, spete, părţi anterioare, spinări cu sau fără ceafă, sau numai ceafă separată, spinări cu sau fără cotlet, dezosate): 90 zile – 335 euro/tonă, 120 zile – 350 euro/tonă, 150 zile – 364 euro/tonă;
Categoria 4 (Piept, întreg sau tăiat dreptunghiular): 90 zile – 250 euro/tonă, 120 zile – 264 euro/tonă, 150 zile – 278 euro/tonă;
Categoria 5 (Piept, întreg sau tăiat dreptunghiular, fără şorici şi coaste): 90 zile – 269 euro/tonă, 120 zile – 284 euro/tonă, 150 zile – 298 euro/tonă;
Categoria 6 (Părţi tranşate din „mijloc”, cu sau fără şorici sau grăsime, dezosate): 90 zile – 272 euro/tonă, 120 zile – 288 euro/tonă, 150 zile – 304 euro/tonă;
Categoria 7 (Slănină cu sau fără şorici): 90 zile – 168 euro/tonă, 120 zile – 175 euro/tonă, 150 zile – 182 euro/tonă.

Citește și Sezonul rece și carențele de vitamine

Pentru a fi eligibilă, oferta/cererea de sprijin privind depozitarea privată a cărnii de porc va fi însoţită de dovada constituirii unei garanţii în valoare de 20% din cuantumul ajutorului solicitat şi care trebuie depusă cel târziu înainte de data limită de semnare a contractului. Garanţiile pot fi depuse sub formă de numerar în contul APIA, scrisoare de garanţie bancară, emisă de o bancă comercială înscrisă în Registrul de evidenţă al BNR sau garanţie emisă de o societate de asigurare.

După 60 de zile de depozitare, operatorul poate solicita o singură plată în avans. Cererea de plată în avans trebuie însoţită de dovada constituirii unei garanţii egale cu plata în avans plus 10%.

Pot beneficia de ajutor la stocarea privată a cărnii de porc toate persoane fizice autorizate, II, IF sau juridice, plătitori de TVA, de pe teritoriul UE şi care: desfăşoară activitatea în sectorul cărnii şi/sau cel al creşterii animalelor şi sunt înscrişi în Registrul Comerţului; dispun, în vederea stocării, de instalaţii corespunzătoare autorizate sau au încheiate cu terţi autorizaţi contracte de depozitare; au autorizaţie sanitar – veterinară.
Sursa:transilvaniabusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba