Primești bani pentru zilele de concediu rămase

Adăugat la Social-Economic

Află de pe radiounirea.ro că angajații din sectorul bugetar care muncesc mult și nu-și iau tot concediul ar putea primi bani în plus la leafă.

salariuGuvernul Ponta analizează posibilitatea ca bugetarii care nu și-au luat tot concediul de odihnă stipulat de lege să primească diferența în bani. În aceste zile se discută la Guvern ca angajaţii de la stat care au rămas cu zile neluate din concediul de pe anul trecut să primească bani pentru ele, dacă vor opta pentru asta, printr-o cerere adresată angajatorului. “Nu va fi un efort prea mare pentru buget, întrucât, din ce am vorbit la Ministerul de Finanţe, care a făcut o simulare în acest sens, numărul salariaţilor de la stat care şi-ar lua bani în loc de concediu nu va fi atât de mare. Cred că este normal pentru acei oameni care nu îşi iau tot concediul în anul respectiv.

Citește și Măsurile de protecție pe care angajatorii au obligația să le asigure angajaţilor când e caniculă

Înseamnă că ei nu au nevoie de atâtea zile libere, muncesc mai mult, deci compensarea acestora cu bani e justă”, spun surse guvernamentale. Potrivit lor, această măsură se va regăsi într-o ordonanţă de urgenţă până la sfârşitul anului. În acest moment, zilele de concediu rămase de la un an la altul se pot lua în cursul anului următor.

Sursa:realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.