Primele rezultate ale sesiunii de toamnă ale bacalaureatului se afișează astăzi: Alba, locul 9 la nivel național după prima sesiune

Adăugat la Știri

AFISARE REZULTATE BACALAUREAT - IASIRezultatele înainte de contestații la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi afișate luni la centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro până la ora 16,00.

Contestațiile pot fi depuse astăzi, între orele 16,00 — 20,00, vor fi rezolvate în perioada 30-31 august, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 septembrie.

Pentru susținerea examenului în a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 42.261 de absolvenți de liceu, dintre aceștia 27.848 din promoția curentă, iar 14.413 din seriile anterioare.

În Alba au susținut sesiunea de toamnă peste 600 de candidați în cele patru centre de examinare: La Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” din Aiud, la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, respectiv la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud. După prima sesiune din acest an a examenului, judeţul Alba era pe locul 9 în top naţional, ca rată de promovare a Bacalaureatului de  73,5%, după contestaţii.

Rata de promovare la prima sesiune a Bacalaureatului, înainte de soluționarea contestațiilor, a fost de 66,7%, iar după rezolvarea acestora a crescut la 68,1%.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii