Primarul Gheorghe Valentin Rotar, la Unirea FM: 1,2 milioane de euro este pierderea pentru Blaj, în 2018, în urma revoluției fiscale

Adăugat la Administrație, Știri

1 milion 200 de mii de euro, ce reprezintă circa 65-70% din bugetul de investiții propriu al municipiului Blaj, la atât este estimată pierderea pentru Blaj în urma revoluției fiscale, a declarat la Unirea FM primarul municipiului Blaj Gheorghe Valentin Rotar.

Acesta a precizat că în ultimii ani creșterea economică, la Blaj, a determinat și o creștere a bugetului propriu al municipiului dar și o stabilitate financiară. Obiectivul nostru era în urmă cu 3 ani de zile să ajungem să nu mai fim dependenți financiar nici de guvern, nici de Consiliul Județean Alba, a precizat edilul din Blaj.

Citește și Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj, la Unirea FM : Avem în plan extinderea spitalului municipal, din fonduri europene

Gheorghe Valentin Rotar, edilul Blajului : ”Noi, anul acesta, estimăm că pierdem, pentru că nici un primar nu poate stabili cu exactitate cât va pierde din buget, pentru că luna viitoare în perioada 7-8 primim cotele, prima lună în care primim cotele cu impozitul 10%, stabilit prim modificările codului fiscal, din estimările noastre, Blajul pierde 1,2 milioane de euro. Aceasta corelat cu faptul că anul trecut peste tot în administrație fondurile de salarii au crescut. Pe un fond de creștere economică normală, pierderea sau gaura în buget pentru cheltuielile de funcționare, plus acestă lipsă, sunt undeva în jurul a 2 milioane de euro.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii