Primarul Adrian Teban, la Unirea FM : Cugirul va fi cuprins într-un studiu ce privește identificarea localităților ce au nevoie de conexiuni la autostrada

Adăugat la Știri

cugirDeschiderea la autostradă a Cugirului nu este un subiect închis, a declarat la Unirea FM primarul orașului Cugir, Adrian Teban.

Acesta a precizat că municipalitatea a depus mai multe adrese și memorii pentru acest nod rutier iar anul trecut a fost pentru prima dată când Compania Naționala de Administrare a infrastructurii Rutiere a dat un răspuns favorabil, în sensul că orașul Cugir va fi cuprins într-un studiu, prin care instituția încearcă să identifice localitățile care au nevoie de astfel de conexiuni la autostradă. Problema e că autostrada a fost realizată din fonduri europene și nu se pot face modificări în perioada de garanție, însă după expirarea acesteia, municipalitatea cugireană pregătește proiecte pentru o astfel de conexiune, a declarat primarul orașului Cugir Adrian Teban.

Citește și Primăria Cugir preia în gestiune directă serviciul de transport public local, de la 1 martie

Primarul Adrian Teban : ”Având în vedere că autostrada a fost făcută pe fonduri europene, nu se pot face modificări în perioada de garanție, care este de 5 ani. Am înțeles că anul viitor expiră această perioadă de garanție și putem să pregătim proiecte pentru conexiune. Costurile de conectare nu sunt foarte ridicate, din evaluările noastre, undeva la 10 miliarde, până în 20. Facem demersuri în continuare ca în planurile de dezvoltare ale ministerului să fim și noi cuprinși cu această problemă.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii