Primarul Adrian Teban, la Unirea FM: Cugirul are un potențial deosebit de dezvoltare turistică. Am înființat Asociația ”Munții Șureanu” în ideea de a coordona activitatea montană din această zonă

Adăugat la Știri

Cugirul este orașul cu cea mai mare întindere ca suprafață, atât din județ, cât și din țară, cu 354 km pătrați, aproximativ 0,148 % din suprafaţa României și are un potențial deosebit de dezvoltare turistică, a declarat la Unirea FM primarul orașului Cugir, Adrian Teban.

Edilul Adrian Teban a precizat că o noutate pentru zona Cugirului și împrejurimi o constituie Asociația “Munții Șureanu” care a luat ființă din dorința de a pune în evidență și a valorifica potențialul turistic pe care o are zona. Împreună cu edilii din Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu și Săliștea, primarul de la Cugir a convenit că dezvoltarea Munților Șureanu trebuie făcută într-un sistem integrat.

Citește și Primarul Cugirului, Adrian Teban, la Unirea FM : A fost lansată licitația pentru colectarea deșeurilor pentru zona Cugir -Sebeș și pentru zona Blaj. Urmează cea pentru zona I, Alba Iulia și localitățile din jur

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban : ”Am înființat această asociației tocmai în ideea de a coordona activitatea montană din această zonă și ne gândim în primul rând la ceea ce înseamnă turism, atât în perioada de vară, cât și în perioada de iarnă. Zona are potențial în ceea ce înseamnă off-road, mountain-bike, motor-cross pe trasee montane și din păcate, în momentul de față, lucrurile se intersectează și nu ies foarte bine, în sensul că sunt trasee de mers pe jos, trasee de mers cu bicicleta. Vrem să facem o abordare integrală și să stabilim pe unde e voie să mergi cu mașina, pe unde este zonă protejată și n-ai ce să cauți, pe unde trebuie marcate traseele. Avem în ultima vreme destul de mulți vizitatori pe ceea ce înseamnă aceste sporturi montane și nu avem marcate aceste trasee. Am început să ne organizăm, încercăm să susținem o dezvoltare integrală a acestei zone montane. Împreună cu colegi din primărie,  am vizitat zona munților Alpi din Germania, de unde ne-am întors cu o viziune și idei despre cum ar trebui valorificați Munții Șureanu. ”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii