Primăriile primesc bani de la Guvern ca să monteze în gospodării instalaţii de descompunere a deşeurilor

Adăugat la Știri

gunoiPrimăriile primesc bani gratis de la Guvern ca să monteze în gospodării instalaţii de descompunere a deşeurilor

Scopul Programului, aflat în dezbatere publică, „îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea cantităţii de deşeuri transportată şi depozitată la rampele de deşeuri prin compostarea individuală – descompunerea aerobă a biodeșeurilor, în propriile gospodării”, se arată în document, potrivit economica.net.

Citește și Românii vor achita mai puţin la întreţinere dacă sortează deşeurile

„Finanţarea se acordă în funcţie de numărul de gospodării înregistrate în evidenţa UAT-ului beneficiar (unitate administrativ-teritorială – n.red.), fiecărei gospodării revenindu-i o singură unitate de producere a compostului, la alegere în funcţie de nevoi. Pentru fiecare unitate de compostare individuală, valoarea maximă acceptată poate fi de până la 300 lei inclusiv TVA pentru fiecare unitate de compostare individuală de tip monobloc, cu volum cuprins între 200 şi 400 litri sau de până la 1.500 de lei inclusiv TVA, pentru fiecare unitate de compostare cu tambur rotativ; suma maximă eligibilă pentru fiecare UAT este de 1.500 mii lei” se mai arată în document.

Pentru a primi banii, primăriile trebuie să depună cereri de finanţarem care este nerambursabilă, la Administraţia Fondului de Mediu. Se finanţează atât achiziţia instalaţiilor, cât şi TVA aferentă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii