Primăria Cugir vrea să modernizeze alte 12 drumuri cu fonduri europene

Adăugat la Știri

?????????????????????????????Primăria Oraşului Cugir se pregăteşte pentru un nou proiect în infrastructura stradală, prin care vor fi modernizate 12 străzi din Cugir şi Vinerea.

În momentul de faţă are loc Elaborarea Documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru modernizarea străzilor Victoriei, Stadionului, I.B. Deleanu, Carpaţi, Horea, S. Bărnuţiu din Cugir, precum şi a străzilor Principală, Merilor, Tractoristului şi Zăvoiului din Vinerea. Conform Temei de Proiectare, la nivelul fiecărei străzi se va reface infrastructura şi suprastructura carosabilului cu îmbrăcăminte asfaltică, se vor construi trotuare, piste de biciclişti, staţii pentru transportul în comun, se vor moderniza sau extinde, după caz, reţelele de apă şi canalizare, precum şi sistemele de canalizare ape pluviale, reţelele electrice de iluminat public şi canalizaţia pentru reţeua electrică destinată diverşilor consumatori.

Citește și Noile drumuri care vor fi construite în România vor avea piste pentru biciclete

Până acum au fost parcurse două etape importante: întăbularea provizorie a terenurilor şi realizarea Planului de Mobilitate Urbană, demersuri care s-au încheiat şi care sunt esenţiale pentru accesarea fondurilor europene. Pentru modernizarea celor 12 străzi, administraţia locală şi-a propus să obţină finanţare în baza Programului Operaţional Regional 2014-2020, aşteptând să fie lansat Ghidul Solicitantului.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii