Primăria Cugir s-a pregătit pentru iarna 2017-2018 cu utilaje noi, carburanți și materialele antiderapante suficiente

Adăugat la Știri

Primăria Cugir este mobilizată să intervină pentru decongestionarea străzilor de zăpadă și gheață ori de câte ori este necesar. Întrucât, întreţinerea drumurilor în sezonul rece este realizată în regim propriu, administrația locală s-a pregătit pentru iarna 2017-2018 cu utilaje noi, carburanți și materialele antiderapante suficiente.

În depozitul serviciului ADP sunt stocate 80 t de sare, iar cantitatea de nisip rămasă de anul trecut a fost suplimentată până la 80 metri cubi, astfel că administrația locală are la dispoziție suficient material antiderapant pentru a asigura un trafic fluent pe timpul iernii.
Potrivit primarului, Adrian Teban, pentru eficientizarea acțiunilor de deszăpezire, a fost achiziționată o nouă autoutilitară ce urmează să intre zilele acestea în doatarea ADP. Astfel, lucrătorii domeniului public vor interveni cu două autocamioane de tip unimog dotate cu răspânditor de material antiderapant, un buldoescavator cu lamă pentru înlăturarea zăpezii, cu generatoare electrice și fasonatoare mecanice pentru tăierea arborilor care ar putea cădea datorită fenomenelor meteo.

Citește și CFR introduce începând de luni Trenurile Zăpezii către staţiunile montane
Pe tot parcursul sezonului rece, trei echipe de intervenție vor asigura permanenţa, astfel încât să poată acţiona rapid la nevoie. Se va interveni atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, cu precizarea că pe arterele înguste sau cu înclinație mare, lucrările de deszăpezire și cele de împrăștirere a materialului antiderapant se vor face manual.
În cazul căderilor de zăpadă, administrația locală atrage atenția șoferilor să nu parcheze autovehicule în zonele ce pot afecta accesul utilajelor pentru a nu împiedeca desfășurarea în bune condiții a activităților de decongestionare a străzilor. Totodată, primăria le ramintește proprietarilor de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii