Prima zi de școală: Avertismentul medicilor din cauza virozelor și gripei. În Alba, un singur caz de gripă, în decembrie

Adăugat la Știri

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă s-au întors, luni, la cursuri.

Potrivit medicilor, este o perioadă destul de dificilă pentru elevi, din cauza virozelor și gripei care a afectat populația țării, în ultima perioadă. Medicii se tem de o eventuală epidemie de gripă și răceală. În acest sezon, a fost o adevărată explozie de viroze.  Până în acest moment au fost confirmate peste 100 de cazuri de gripă, motiv pentru care Ministerul Sănătății a dispus controale în toate unitățile școlare, iar rezultatul va fi centralizat într-un raport care va fi prezentat la sfârșitul acestei săptămâni.

În județul Alba, de la începutul sezonului rece și până în prezent – respectiv la finalul lunii decembrie – s-a înregistrat un singur caz de gripă – o formă ușoară, iar persoana în cauză nu a necesitat spitalizare. Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, vaccinarea a decurs foarte bine în județul Alba, peste 90 la sută. La medicii de familie din județ mai sunt circa 500 de doze de vaccin antigripal. Deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie. Anul trecut, vârful sezonului gripei a fost în februarie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii