Prima etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură” va avea loc la Negrileasa, în Poiana Narciselor, în 19 mai

Adăugat la Educație și Cultură, Știri

Festivalul concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este un proiect cultural unic în Europa și are ca scop revitalizarea şi promovarea zestrei comunităţilor locale din Judeţul Alba în materie de tradiţii, obiceiuri: meşteşuguri populare, folclor literar, muzical și coregrafic, gastronomie tradițională.

Este o competiţie în care oamenii satului arată ce au mai de preţ, zestrea păstrată din străbuni, şi împărtăşesc tuturor aceste obiceiuri şi tradiţii. Etapa I va avea loc la Poiana Narciselor de la Negrileasa (Bucium, Alba).

Festivalul va avea 6 etape și vor fi găzduite, din luna mai până în iulie, de mai multe comune și orașe din  județul Alba. Prima etapă a Festivalului va avea loc la Negrileasa (în Poiana Narciselor).

Programul Festivalului:

  • 19 mai – Prima etapă – Poiana Narciselor de la Negrileasa (Bucium, Alba).
  • 2 iunie – Etapa a II-a – la Loman (Săsciori, Alba).
  • 9 iunie – Etapa a III-a – Ciugud (Ciugud, Alba), comuna cu cea mai mare absorție de fonduri europene din România.
  • 23 iunie – Etapa a IV-a – Câmpia Libertății din Blaj (Blaj, Alba).
  • 14 iulie – Etapa a V-a – Rimetea (Rimetea, Alba), singurul sat din România distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material.
  • 20 iulie – Etapa a VI-a – Avram Iancu (Comuna Avram Iancu, în trecut Vidra de Sus, Alba), localitatea în care s-a născut Eroul Națiunii Române – Avram Iancu.

Sursa foto facebook Centrul de Cultura AUGUSTIN BENA Alba

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii