„Prima cameră”, program pentru integrarea socio-profesională a tinerilor de peste 18 ani care ies din sistemul instituționalizat

Adăugat la Știri

tineri muncitoriMinisterul Muncii va lansa, la începutul anului viitor, programul „Prima cameră” pentru integrarea socio-profesională a tinerilor de peste 18 ani care ies din sistemul instituționalizat. Proiectul este un sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor unei vieți independente, spune ministrul Dragoș Pîslaru.

Pentru o perioadă de doi ani, cheltuielile cu plata chiriei și cele de întreținere vor fi suportate de stat, potrivit activenews.ro.
Ministrul spune că proiectul reprezintă o soluție pentru tinerii care părăsesc, la vârsta de 18 ani, centrele de plasament și orfelinatele și care, după această vârstă, sunt lăsați „într-o zonă de lipsă de sprijin, nepregătiți pentru ceea ce înseamnă societatea și viața independentă”.

Ministrul a adăugat că, prin acest proiect, tinerii vor fi integrați inclusiv în învățământul profesional dual. Totodată, proiectul include și asistență de consiliere pentru tineri.

Citește și Tinerii, cea mai lovită categorie de flagelul lipsei unui job

„Aici vorbim inclusiv de a particulariza o asistență specială de consiliere pentru a preîntâmpina abuzurile pe care acești copii le pot avea la locul de muncă: muncă neplătită, la negru sau peste program. Dar și practic lucrul cu angajatorii, care ar putea fi disponibili să ofere servicii de acompaniere pentru acești tineri la angajare. În sfârșit, discutăm de asistență socială, sprijinul legat de dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă”, a mai spus Dragoș Pîslaru, potrivit activenews.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii