Preoţii, noua armă antidrog

Adăugat la Campanii de prevenire

preoti-antidrogConsumul de stupefiante le dă autorităţilor din România mari bătăi de cap. De aceea, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) i-au cooptat în echipele antidrog, ca parteneri de nădejde, şi pe slujitorii Sfântului Altar, cărora le-au dat misiunea să aducă oile rătăcite pe calea cea dreaptă. Vezi detaliile pe radiounirea.ro.

Pentru ca toxicomanii sau consumatorii ocazionali de droguri să nu-şi poată ascunde plăcerile diavoleşti care-i încearcă, feţe bisericeşti din mai multe lăcaşuri de cult din ţară au fost “şcolite” de ofiţerii antidrog.

Duhovnicilor, vreo 300 la număr, li s-a explicat cum să recunoască un supus al “prafurilor”, cum arată un asemenea produs care întunecă judecata celui căzut în păcat şi care sunt pedepsele trupeşti pe care le-ar putea îndura un toxicoman. Cu “temele” făcute, preoţi din toată ţara au purces, prin dulcele grai al discuţiilor pastorale, la propovăduirea unei vieţi fără de substanţe aducătoare de moarte.

Au certificat de absolvire

“Preotul e în prima linie, e lângă inima credinciosului. După ce au făcut acest curs, oamenii bisericii pot să recunoască mai uşor un sărman căzut în păcatul drogului, îl pot ajuta mai repede. În cateheze (n.r. – lecţii de teoria religiei), la taina spovedaniei şi în şcoli încercăm să-i aducem pe aceşti rătăciţi pe drumul cel drept”, ne-a spus preotul Constantin Necula.

Citește și De ce le spunem ”moți” locuitorilor din Munții Apuseni? Citește câteva secrete ale ”țopilor” din Apuseni

Cu minţile luminate în ceea ce priveşte păcatul care multor credincioşi le macină viaţa, preoţii au primit şi un document, un certificat de absolvire care le atestă cunoştinţele în materie de ajutoare ale ofiţerilor antidrog. “Agenţia Naţională Antidrog şi Patriarhia vor iniţia un nou program şi chiar vor edita un ghid de formare a preoţilor pentru prevenirea consumului de droguri”, ne-a declarat chestorul Sorin Oprea, directorul ANA.

sursa: libertatea.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.