Premii pentru sahiștii albaiulieni la Cupa Salina Turda

Adăugat la Știri

In perioada 17-20 iunie, Salina Turda a fost gazda unui festival international sahist pentru juniori, la care au participat peste 150 de copii din Romania si Republica Moldova. Aflata deja la a 3-a editie, Cupa Salina Turda este singura competitie sahista din Romania care se desfasoara in subteran, intr-unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania.

Desi in varsta de doar 6 ani, albaiulianul Alexandru Macalet si-a adaugat in palmares al treilea turneu de incepatori castigat, dupa succesele obtinute la Deva si Cluj-Napoca. castigand toate cele 5 partide jucate la grupa sa de varsta. O alta medalie de aur in grupele pentru copii nelegitimati a fost obtinuta de Tudor Topala (8 ani), in timp ce Antonia Stremtan (9 ani) a obtinut medalia de argint.

Citește și Care sunt cele mai iubite sporturi

Bune au fost si evolutiile juniorilor din judetul Alba care au evoluat in grupele pentru copii legitimati, Arion Ilie (13 ani), George Plesa (9 ani), Andrei Simina (8 ani) si Alexandru Simina (7 ani) obtinand cate 4 puncte din 7 meciuri jucate impotriva unor adversari mult mai experimentati.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii