Pregătește-ți câinele pentru sezonul cald

Adăugat la Știri

Plimbarile lungi si joaca prin parcurile special amenajate (sau prin propria curte) se numara intr-adevar printre activitatile preferate ale oricarui caine. Insa este necesar sa ai in vedere ca vremea calda poate constitui si o amenintare pentru starea sanatatii cainelui tau.

Iata in continuare, cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa ai grija de el sa ramana in forma si acest sezon sa nu-i creeze probleme.

In primul rand trebuie sa ai grija de timpul pe care catelul il petrece la soare. La fel ca si in cazul oamenilor, soarele poate provoca arsuri puternice cainilor. Ar fi bine daca ai reusi sa-ti perii in fiecare zi catelul.

Un alt lucru pe care nu trebuie sa il pierzi din vedere este faptul ca vremea calda si expunerea directa la soare prezinta riscul aparitiei deshidratarii. De aceea iti recomandam sa-I asiguri cainelui accesul la un vas cu apa proaspata in orice moment al zilei, in special dupa-amiaza.

In zilele de vara, plimbarile trebuie facute, de preferat, dimineata devreme sau seara tarziu, cand este mai racoare.

Vitaminizează-l corespunzător. Vitaminele, mineralele și oligoelementele sunt la fel de importante pentru animalul tău precum sunt și pentru tine. Cel mai bun mod ca acesta să consume toate vitaminele necesare pentru o sănătate de fier este prin alimentație.

Parazitii, precum puricii si capusele, pot aparea oricand in asemenea conditii. Astfel, o vizita la medicul veterinar ar fi oportuna. Acesta va fi cel in masura sa-ti spuna care sunt tratamentele antiparazitare indicate.

Tot mai multe evenimente (petreceri, concerte) au loc , ceea ce inseamna o sursa nedorita de zgomot pentru cainele tau “de oras”. De aceea incearca sa-l tii departe de asemenea manifestari. Nu cred ca mai este nevoie sa mentionam ca zgomotul nu-i face bine, provocandu-i o stare de disconfort, il streseaza, facand loc anxietatii si depresiei, uneori ducand la un comportament agresiv greu de controlat.

Sursa: e-pets.ro

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii