Prefectul de Alba coordonează acțiunile de pregătire pentru sezonul rece, întreprinse la nivelul județului

Adăugat la Știri

Prefectul Dănuț-Emil Hălălai coordonează acțiunile de pregătire pentru sezonul rece, întreprinse la nivelul județului Alba

Marți 05 decembrie 2017, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, s-a desfășurat conferinţa de presă susţinută de prefectul județului Alba, domnul Dănuț-Emil Hălălai alături de inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef, Cioancă Sorin și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba, colonel Cornel Oprișa.

Tema conferinței de presă a vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul rece, la nivelul județului Alba.

”Am solicitat să se întocmească situații despre stocurile de materiale antiderapante, precum și despre stadiul contractelor de deszăpezire existente pentru sezonul de iarnă 2017-2018.  Fac un apel către autoritățile locale, care nu au reușit să-și constituie până acum stocurile pentru materialul antiderapant să încheie de urgență contracte pentru deszăpezire. Vorbim  de siguranța oamenilor și trebuie să ținem cont că suntem responsabili și datori să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i pune la adăpost de orice situație de risc în care s-ar putea afla.

Citește și La Instituția Prefectului – Județul Alba Reuniune privind identificarea din timp a adăposturilor temporare pentru persoanele nevoiașe în sezonul de iarnă

Recomand totodată  autorităților locale să acorde maximă atenție avertizărilor meteo și să folosească toate mijloacele pentru a transmite către populație avertizările care vin de la Administrația Națională de Meteorologie. Primarii trebuie să aibă în vedere ca spațiile pentru persoanele fără adăpost să fie corespunzătoare și dotate cu tot ce trebuie pentru a putea fi folosite dacă se impune. Am dispus actualizarea de urgență a listelor cu persoanele care necesită dializă și cu femeile însărcinate. Trebuie să fim pregătiți și să avem capacitate de mobilizare rapidă, să putem aloca resursele necesare, astfel încât să putem reacționa prompt când este nevoie”, a precizat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii