Rămâi conectat

Social-Economic

Poti face stagii de practica pe bani la firme. Tinerii trebuie cunoasca legea internship-ului

Publicat

în

Internship-ul reprezinta pentru multi tineri singura sansa de a intra in campul muncii, insa putini din ei stiu ca pot face stagii de practica pe bani la firme. De multe ori stagiile de practica nu au nicio finalitate pentru tinerii studenti sau someri. Citeste pe radiounirea.ro mai multe despre legea internship-ului. 

Dupa ce PSD a initiat legea voluntariatului, care instituie recunoasterea acestuia ca experienta profesionala, PNL nu se lasa mai prejos si initiaza legea internship-ului. Liberalii vor sa incurajeze angajatorii sa ofere internship-uri prin deduceri fiscale, dar si prin subventii de la stat, aspect care ar putea fi privit ca fiind mai degraba de stanga.

Legea stagiilor profesionale va impune angajatorului sa ofere remuneratie practicantilor – fie sub forma de bani, fie sub forma de cursuri, training-uri si alte facilitati. In plus, la finalul internship-ului stagiarul va primi un certificat care va dovedi experienta dobandita.

„Aceasta initiativa vine sa reglementeze organizarea stagiilor de practica pentru tinerii cuprinsi cu varsta intre 16 si 35 de ani, care urmeaza sau au absolvit o forma de invatamant. Prin acest proiect de lege dorim sa facem tranzitia de la scoala catre campul muncii. Dorim sa adaptama si legislatia romaneasca la cea din tarile UE, unde aceste stagii de practica functioneaza de foarte mult timp si produc efecte benefice atat pentru tineri cat si pentru campaniile care au implementat-o.

In urma acestor stagii de practica tinerii beneficiaza din partea Guvernului de un certificat prin care la absolvire perioada de stagiu le este recunoscuta ca experienta profesionala.

In cadrul acestui stagiu de practia tinerii pot fi remunerati, iar ei nu fac altceva decat tranzitia mult mai usoare de la studii la campul muncii”, a spus initiatorul legii deputatul PNL Costel Alexe.

„Angajatorii vor beneficia de prevederile prevazute de legea 76 – subventii prevazute pentru cei care angajeaza tineri sau someri.

Toata activitatea stagiarului va fi reglementata printr-un contract de stagiu, vor fi stabilite drepturile si obligatiile stagiarului, numarul maxim de ore pe zi pe care le paote efectua, plata lunara pe care o va primi”, a explicat deputatul PNL Claudia Boghicevici.

Citeste si “Internships: Licitează-ți viitorul”, proiect pentru liceenii din Alba Iulia

Intrebat daca angajatorul va fi obligat sa plateasca stagiarul, Costel Alexe a explicat: „Nu, el poate sa beneficieze din partea angajatorului de trainning sau multe alte facilitati pe care poate sa i le acorde stagiarului. Sunt multi angajatori care pot sa ofere stagirului remuneratie sub forma de bursa. E important sa sustinem profesionalizarea fie prin cursuri, fie ca este financiara”.

Angajatorul va trebui sa ii asigure insa stagiarului o serie de beneficii prevazute in contract. Angajatorul va primi la randul sau subventii de la stat, prevazute in Legea 76/2002 si deduceri fiscale pentru oferirea de stagii de practica si pentru plata asigurarilor sociale pe care este obligat sa o asigure stagiarului.

Acest proiect initiat de liberali este sustinut de 73 de parlamentari, dintre care 66 sunt de la PNL.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba