Posibilă adversară incomodă pentru Simona Halep, în turul doi al turneului de la Doha

Adăugat la Alte sporturi, Sport

alize-cornetHalep a câştigat, sâmbătă, turneul de la Dubai şi va merge săptămâna viitoare să-şi apere trofeul cucerit anul trecut la Qatar Open. În 2015, turneele de la Doha şi Dubai fac rocada atât ca ordine în calendarul WTA, cât şi în ceea ce priveşte categoria competiţiilor.

Ea va avea un prim tur liber la turneul de la Doha, iar în manşa secundă ar putea juca împotriva sportivei franceze Alize Cornet, locul 19 WTA.

În urmă cu an, Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 mondial atunci, câştiga turneul de la Doha, înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Pentru această performanţă, românca a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Programat în 2014 între 10 şi 16 februarie, turneul va avea loc în acest an între 23 şi 28 februarie. Potrivit site-ului oficial al WTA, ediţia 2015 figurează acum la o categorie inferioară, Premier, şi va beneficia de premii totale mai mici, 731.000 de dolari, faţă de 2.440.070 de dolari anul trecut, dar şi de puncte mai puţine, 470 faţă de 900. Astfel, un succes la Doha va fi recompensat în acest an cu 124.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Însă Halep şi-a apărat punctele de la Doha la Dubai, care a revenit la categoria Premier 5 după trei ani. La Qatar Open, adversara Simonei Halep poate fi Cornet, care va evolua în primul tur împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Halep şi Cornet, 25 de ani, s-au mai întâlnit de trei ori pană în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea jucătoarei franceze. Ultima lor partidă a avut loc la Dubai-2014, când Halep a abandonat meciul din turul I, la scorul de 6-1, 1-1 pentru Cornet.

Petra Kvitova, locul 3 WTA este principala favorită la Doha, Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 8 WTA, Angelique Kerber (Germaniea), locul 12 WTA, învinsa Simonei Halep în finala ediţiei precedente, Ekaterina Makarova (Rusia), locul 9 WTA, şi Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA, fiind şi ele pe tabloul principal al competiţiei.

În urma rezultatelor înregistrate în această săptămână, Halep o va depăşi pe Kvitova, revenind de luni pe locul 3 WTA.

sursa: www.mediafax.ro

sursa foto: www.sportreflex.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.