Pompierii au lichidat un incendiu la o anexă gospodărească din Unirea : Cauza probabilă, un coș de fum necurățat de funingine

Adăugat la Știri

pompieriDetașamentul de pompieri Aiud a intervenit aseară, în localitatea Unirea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (atelier).

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Unirea. Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească, terasa atelierului confecționată din lemn parțial, utilaje (aparatură) de prelucrare a lemnului și metalului și s-au degradat instalația electrică, tencuiala și s-au spart geamurile.

Citește și 113, număr de urgenţă pentru persoanele surdo-mute: Precizări de la ISU Alba despre cum trebuie folosit

Din cauza radiației termice a fost afectată izolația termică a unui perete pe o suprafață de aproximativ 20 mp a casei vecinului. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum necurățat de funingine.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

• Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

• Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

• Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii