Poliţiştii au intervenit la 153 de evenimente, din care 145 au fost semnalate prin SNUAU 112, în perioada 12 – 15 august

Adăugat la Știri

politieLa manifestările publice ce au avut loc în perioada 12 – 15 august, în judeţul Alba,   nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cu impact asupra siguranţei publice. Poliţiştii au fost la datorie şi au acţionat, cu efective suplimentare, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor. 

În perioada 12- 15 august a.c., peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni au acţionat zilnic, pentru menţinerea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Poliţiştii, alături de jandarmi şi poliţişti locali, au fost prezenţi în locurile în care au fost organizate manifestări publice, astfel că, în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

Pe principalele artere rutiere din judeţ, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră au acţionat pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier dar şi pentru combaterea excesului de viteză.

În această perioadă, au fost aplicate 582 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 132.175 lei, din care 86 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 477 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.  Dintre sancţiunile la regimul rutier, 304 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 3 pentru consum de alcool şi au fost constatate 27 de infracțiuni, din  care 23 de natură judiciară. Totodată 3 persoane au fost depistate în flagrant delict în timp ce comiteau infracțiuni şi a fost prins un urmărit la nivel naţional.

În total, poliţiştii au intervenit la 153 de evenimente, din care 145 au fost semnalate prin SNUAU 112.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii