Polițele RCA, mai scumpe cu peste șase procente, în ultimele luni

Adăugat la Știri

rca1Soferii romani au platit polite RCA mai scumpe cu 6,2%, in medie, in trimestrul al doilea al anului, comparativ cu primele trei luni din 2016.

Mai exact, pretul mediu a crescut cu 46 de lei, pana la 793 de lei, arata datele publicate marti de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Scumpirea e si mai mare daca ne raportam la aceeasi perioada a anului trecut: soferii romani au dat cu 26% mai mult, in medie, pentru o polita RCA comparativ cu al doilea trimestru din 2015.

Citește și Începe protestul anti-RCA: Autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulație în întreaga țară, după modelul protestelor din Alba, Brasov, Cluj, Baia Mare

ASF sustine ca explicatia o reprezinta majorarea daunelor. Astfel, valoarea medie a daunei pentru pagube materiale, in cazul accidentelor acoperite de politele RCA, a fost in trimestrul al doilea din acest an de 7.898 de lei, in crestere cu 15% fata de trimestrul anterior – cand dauna medie a fost de 6.874 de lei – si cu 11% peste nivelul atins in al doilea trimestru din 2015, de 7.097 de lei, potrivit Ziare.com.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii